• Посилання скопійовано

У Києві підвищено тарифи на гарячу воду

Нацкомпослуг встановила тарифи на гарячу воду та опалення для населення в Києві

У Києві підвищено тарифи на гарячу воду

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг (далі – НКРКП) встановила з 1 липня 2014 року ПАТ «КИЇВЕНЕРГО» тарифи на послуги з централізованого постачання гарячої води та на послуги з централізованого опалення, що надаються населенню.

Відповідне рішення НКРКП прийняла на своєму відкритому засіданні 18 червня 2014 року.

Зокрема, тарифи на послуги з централізованого постачання гарячої води з 1 липня 2014 року встановлені на рівні 25,10 грн за 1 куб. м (з ПДВ) за умови підключення сушки для рушників до системи гарячого водопостачання та на рівні 23,48 грн за 1 куб. м (з ПДВ) за відсутності рушникосушників.

Тариф з централізованого опалення для абонентів житлових будинків, які обслуговує Компанія, встановлений на рівні 375,30 грн за 1 Гкал (з ПДВ) при наявності будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії та на рівні 9,22 грн за 1 кв. м за місяць протягом опалювального періоду (з ПДВ) при відсутності будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії.

Звертаємо Вашу увагу, що тариф на послуги з централізованого опалення встановлений Комісією є сезонним та діє в опалювальний період.

Нагадаємо, що наприкінці квітня поточного року НКРКП своєю Постановою №465 від 23.04.2014 встановила з 1 липня 2014 року ПАТ «КИЇВЕНЕРГО» тарифи на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання для потреб населення на рівні 295,17 грн/Гкал (без ПДВ).

Зокрема, тариф на виробництво теплової енергії для ПАТ «КИЇВЕНЕРГО» становить 248,65 грн/Гкал (без ПДВ), на транспортування – 44,4 грн/Гкал (без ПДВ), на постачання – 2,12 грн/Гкал (без ПДВ).

Як пояснили в Комісії, рішення прийнято з метою приведення тарифів на теплову енергію в Україні для потреб населення до економічно обґрунтованого рівня на виконання Постанови КМУ №81 від 25 березня 2014 року. За даними НКРКП, середньозважене підвищення тарифів на теплову енергію за сукупністю всіх підприємств по Україні склало 41%.

Довідка. ПАТ «КИЇВЕНЕРГО» постачає теплову енергію 75% споживачів Києва. Централізоване опалення споживачам міста забезпечують також відомчі та приватні котельні.

ПАТ «КИЇВЕНЕРГО» відповідно до Статуту виробляє і відпускає споживачам теплову енергію (товарну продукцію) за тарифами, встановленими органом виконавчої влади, що здійснює державне регулювання тарифів у сфері теплопостачання для тарифних груп: населення, бюджетні установи, інші.

Тарифи на теплову енергію встановлює Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг.

Джерело: «Київенерго»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»