• Посилання скопійовано

Тарифи на компослуги формуватимуть без погодження з Держцінінспекцією

Скасовано вимогу, яка передбачена у Порядках формування тарифів на житлово-комунальні послуги, щодо отримання висновків Держцінінспекції щодо розрахунків економічно обґрунтованих планових витрат

Тарифи на компослуги формуватимуть без погодження з Держцінінспекцією

Тарифи на житлово-комунальні послуги місцева влада формуватиме без погодження з Держцінінспекцією. Відповідне рішення прийнято Урядом 17 липня.

Нагадаємо, що наразі перегляд тарифів на послуги ЖКГ органами місцевого самоврядування можливий лише за умови висновку Державної інспекції з контролю за цінами щодо економічної обґрунтованості витрат, пов’язаних з виробництвом, транспортуванням, постачанням теплової енергії, наданням послуг з централізованого водопостачання та водовідведення, утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, а також вивезення побутових відходів. Однак у зв’язку з відсутністю територіальних органів Держцінінспекції отримання таких висновків було досить ускладненим та тривалим у часі.

Відповідно до постанови, скасовано вимогу, яка передбачена у Порядках формування тарифів на житлово-комунальні послуги, щодо отримання висновків Держцінінспекції щодо розрахунків економічно обґрунтованих планових витрат.

Таким чином, створюються умови для належного та своєчасного виконання органами місцевого самоврядування повноважень у сфері житлово-комунальних послуг.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»