• Посилання скопійовано

Президент вніс корективи в мобілізацію

Призиватимуть лише військових фахівців

Президент вніс корективи в мобілізацію

Президент України Петро Порошенко вніс корективи до процесу третього етапу часткової мобілізації, повідомляє прес-служба глави держави.

"Призиватимуть тих, хто має військові спеціальності: спецназівців, артилеристів і інших військових фахівців", - сказав президент журналістам у Миколаєві у четвер.

П.Порошенко розповів також про те, що затвердив графіки ротації.

За його словами, третя хвиля мобілізації надасть можливість здійснити ротацію військових підрозділів, які перебувають у зоні антитерористичної операції. Найближчим часом сили АТО поповняться трьома бригадами, дві з яких у складі Збройних сил України, одна - Національної гвардії. "Це допоможе відновити боєздатність і надати можливість бійцям відпочити", - сказав президент.

Глава держави також наголосив на необхідності підвищення якісного рівня військових фахівців, які мобілізуються до складу Збройних сил України.

"Сьогодні ми маємо замінити підрозділи Збройних сил України та Національної гвардії більш якісним складом мобілізованих військових. Це сприятиме швидшому досягненню миру в Україні", - наголосив П.Порошенко.

Закон про третій етап часткової мобілізації набув чинності 24 липня.

"Призов військовозобов'язаних, резервістів і поставку транспортних засобів для забезпечення потреб Збройних сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України, Державної спеціальної служби транспорту, інших військових формувань України здійснити в обсягах, визначених мобілізаційними планами з урахуванням резерву", - зазначено в документі.

Відповідно до закону, на місцеві органи влади покладаються зобов'язання із оповіщення громадян про мобілізацію і виділенню будівель і споруд відповідно до мобілізаційних планів.

Як наголошується в тексті документа, необхідність ухвалення рішення про часткову мобілізацію обумовлена "поширенням проявів тероризму на території України, який призводить до загибелі мирного населення, військовослужбовців та працівників військових формувань та правоохоронних органів України у східних регіонах держави, концентрацією угруповань військ із значним наступальним потенціалом на території РФ поблизу державного кордону України, загрозою нападу, небезпекою державної незалежності України, з метою забезпечення оборони держави, на підставі пропозиції РНБО, відповідно до пп.1, 17, 20 ч.1 ст.106 Конституції України ".

Метою цієї мобілізації є збільшення чисельності бойових частин, посилення захисту державного кордону, а також створення умов для ротації.

Водночас, указ президента. на підставі якого ухвалено закон про часткову мобілізацію, не визначає ні кількості призовників, ні їхньої військово-облікової спеціальності, ні період, на який призивають.

Під час третього етапу часткової мобілізації заплановано привести додатково в бойовий стан 15 бойових частин і 44 частини бойового забезпечення.

Під час перших двох мобілізацій було відмобілізовано і приведено у військовий стан 53 військові частини Збройних сил України та 18 частин інших відомств.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»