• Посилання скопійовано

Підвищено тарифи на телефонний зв'язок

НКРЗІ затвердила нові Граничні тарифи на загальнодоступні телекомунікаційні послуги

Підвищено тарифи на телефонний зв'язок

На черговому засіданні, що відбулося 2 вересня 2014 року, НКРЗІ прийняла рішення затвердити Граничні тарифи на загальнодоступні телекомунікаційні послуги і визнати таким, що втратило чинність, рішення НКРЗІ від 04.04.2013 № 196. Питання щодо перегляду Граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги неодноразово обговорювалися на засіданнях відповідної Робочої групи НКРЗІ за участі представників Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, операторів, провайдерів, Всеукраїнського об’єднання обласних організацій роботодавців у сфері телекомунікаційних та інформаційних технологій, Української Асоціації операторів зв’язку «Телас», а також профспілків.

За результатами обговорення було отримано погодження у частині перегляду тарифів у межах, що відповідають запланованому розміру, закладеному у розрахунках основних прогнозних макроекономічних показників економічного і соціального розвитку України на 2014 рік. При цьому об’єктивно враховано і темпи зростання заробітної плати в країні.

Так, згідно з рішенням Комісії передбачено введення в дію нових Граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги, а саме: тарифів на міський та сільський телефонний зв’язок шляхом збільшення абонплати в один етап, в середньому на 15,5 % для всіх категорій споживачів та з урахуванням диференціації у відсотковому відношенні між міським та сільським телефонним зв’язком. Зокрема, відбудуться наступні зміни тарифів: на міський телефонний зв’язок - збільшення абонплати за користування телефоном для всіх категорій абонентів на 14 %; на сільський телефонний зв’язок – збільшення абонплати за користування телефоном для всіх категорій абонентів на 27 %.

Абонентна плата за користування телефонним апаратом для населення і бюджетних установ міст і райцентрів становитиме 33 грн 26 коп. без погодинної оплати місцевих розмов, і з погодинною оплатою - 29 грн 91 коп. Нова абонплата за місцевий телефонний зв’язок для населення сіл і селищ міського типу складе 26 грн 32 коп. без погодинної оплати і 23 грн. 01 коп. - з погодинною (всі тарифи вказані без ПДВ).

Зростання абонплати встановлено і для небюджетних організацій, яка складе 47 грн 63 коп. без погодинної оплати місцевих розмов, і з погодинною оплатою - 43 грн 08 коп. Для сіл і селищ нова абонплата зросте до 41 грн. 29 коп. без погодинної оплати і 36 грн 15 коп. - з погодинною.

Це рішення про нові Граничні тарифи набирає чинності з 15 вересня цього року, але не раніше дня його офіційного опублікування. За попередніми даними, впровадження запропонованих тарифів сприятиме росту надходжень до державного та місцевих бюджетів.

Джерело: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»