• Посилання скопійовано

З 2015 року буде введено нові форми дипломатичних та службових паспортів

Затверджено зразки дипломатичних та службових паспортів України з безконтактним електронним носієм

З 2015 року буде введено нові форми дипломатичних та службових паспортів

23 вересня 2014 року на засіданні Кабінету Міністрів України прийнято постанови «Про затвердження технічного опису та зразка бланка дипломатичного паспорта України з безконтактним електронним носієм» та «Про затвердження технічного опису та зразка бланка службового паспорта України з безконтактним електронним носієм».

Як зазначили у Міністерстві закордонних справ, метою прийняття постанов є створення правових підстав для запровадження оформлення дипломатичних та службових паспортів України з безконтактним електронним носієм, куди тепер додатково буде вноситися відцифровані підпис, знімок обличчя та відбитки пальців пред’явника паспорта.

Запровадження оформлення таких паспортів значно підвищить безпеку документів, практично унеможливить їх підробку чи фальсифікацію та дозволить швидко ідентифікувати особу.

Прийняття цих нормативно-правових актів також дозволить запровадити централізовану персоналізацію паспортів у Державному центрі персоналізації документів (входить до сфери управління Національного банку України), що забезпечить дієвий контроль за їх видачею.

Цими урядовими актами також затверджено технічний опис та зразок бланків дипломатичного та службового паспортів України з безконтактними електронними носіями. 

Так, згідно з постановою КМУ від 23.09.2014 р. №486, бланк службового паспорта буде виготовлятись у формі книжечки розміром 88 х 125 міліметрів та складатиметься з м'якої обкладинки, форзаца, сторінки даних і 32 паперових сторінок. У праву частину обкладинки імплантовано безконтактний електронний носій, який відповідає вимогам стандарту ISO/IEC 14443A щодо запису і зчитування даних та вимогам ІКАО, що встановлюються до електронних документів.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»