• Посилання скопійовано

Сім'ї загиблих у АТО можуть отримати статус «учасника АТО»

З питань встановлення такого статусу та видачі «Посвідчення члена сім'ї загиблого» слід звертатися до органів соціального захисту населення за місцем реєстрації

Сім'ї загиблих у АТО можуть отримати статус «учасника АТО»

Мінсоцполітики у листі від 19.09.2014 р. інформує, що члени сімей військовослужбовців, які загинули внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час участі в АТО, мають право на встановлення статусу особи, на яку поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

З питань встановлення такого статусу та видачі «Посвідчення члена сім'ї загиблого» слід звертатися до органів соціального захисту населення за місцем реєстрації. Перелік необхідних документів визначається рішеннями місцевих державних адміністрацій.

Водночас членам сімей загиблих учасників АТО доцільно подати документи, що підтверджували б перебування в зоні проведення АТО та безпосередню участь загиблого в АТО і сам факт загибелі, а також документи, які встановлюють причинний зв'язок загибелі з виконанням обов'язків військової служби (службових обов'язків), участю в АТО.

Мінсоцполітики звертає увагу, що до затвердження переліку необхідних документів може також застосовуватися перелік документів, визначений актами уряду України для призначення і виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі військовослужбовців, військовозобов'язаних і резервістів, призваних на навчальні (або перевірочні) та спеціальні збори чи для проходження служби у військовому резерві, а також осіб рядового і начальницького складу відповідних органів державної влади.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»