• Посилання скопійовано

Визначено порядок отримання біометричних паспортів

Кабмін затвердив порядок отримання та виключення з реєстру відбитків пальців для біометричних паспортів

Визначено порядок отримання біометричних паспортів

Кабмін постановою від 26.11.2014 р. №669 затвердив Порядок отримання, вилучення з Єдиного державного демографічного реєстру та знищення відцифрованих відбитків пальців рук особи.

Так, відцифровані відбитки пальців рук отримуються і вносяться до Реєстру у разі оформлення документів:

- за письмовою згодою особи віком від 16 років;

- за письмовою згодою батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших законних представників — для осіб від 12 до 16 років, осіб, над якими встановлено опіку або піклування.

Отримання відцифрованих відбитків пальців рук здійснюється шляхом їх автоматичного сканування за допомогою спеціального обладнання у територіальних органах/підрозділах ДМС або закордонних дипломатичних установах. 

До Реєстру вносяться відцифровані відбитки вказівних пальців рук особи. У разі пошкодження, чи відсутності вказівного пальця - беруться парні відбитки інших пальців рук або два будь-які відбитки пальців руки. 

Після сканування, відбитки передаються в Головний обчислювальний центр, який формує набори даних і передає їх в Держцентр персоналізації документів, де оцифровані відбитки вносяться в безконтактний електронний носій.

Після проставлення відміток оцифровані відбитки вилучаються і знищуються з відомчої інформаційної системи. 

Форма та формат електронних актів вилучення та знищення відцифрованих відбитків пальців рук особи визначаються МВС.

 

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»