• Посилання скопійовано

Ввезення особистого авто повинно ретельно контролюватися митницею

ДФСУ наголошує на проведенні ретельного аналізу відомостей та відміток, які містяться в паспортних та інших документах, що надають право на перетинання державного кордону України

Ввезення особистого авто повинно ретельно контролюватися митницею

ДФСУ у листі від 25.11.2014 р. № 11633/7/99-99-24-01-03-17 повідомила, що визначення резидентського статусу осіб та пропуск на митну територію України транспортних засобів, що ввозяться громадянами в режимі тимчасового ввезення, здійснюються за умови дотримання вимог:

1. Порядку оформлення, виготовлення та видачі посвідки на постійне проживання та посвідки на проживання, затвердженого постановою Кабміну від 28.03.2012 р. № 251;

2. Тимчасового порядку розгляду заяв для оформлення посвідки на постійне проживання та посвідки на тимчасове проживання, затвердженого наказом МЗС від 15.07.2013 р. № 681, а також з урахуванням відомостей, що містяться в паспортних та інших документах, що надають право на перетинання державного кордону України.

З метою запобігання ухиленню від сплати митних платежів іноземцями-резидентами під час ввезення транспортних засобів особистого користування на митну територію України ДФСУ наголосила на необхідності під час здійснення митного контролю проведення ретельного аналізу відомостей та відміток, які містяться в паспортних та інших документах, що надають право на перетинання державного кордону України.

Дії іноземця-резидента, пов'язані із ненаданням посвідки на постійне проживання разом із паспортним документом для підтвердження резидентського статусу особи під час ввезення транспортного засобу особистого користування, можуть мати ознаки протиправних дій, спрямованих на ухилення від сплати митних платежів.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»