• Посилання скопійовано

Міненерго рекомендує зменшити споживання електроенергії у пікові години

Міністерство енергетики та вугільної промисловості рекомендує у пікові години зменшити споживання електроенергії на 15%

Міненерго рекомендує зменшити споживання електроенергії у пікові години

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин закликав промисловість самостійно обмежити споживання електроенергії на 15% у пікові години. Це дозволить збалансувати ринок електроенергії та уникнути аварійних відключень електроенергії як на підприємствах, так і для населення. Про це Міністр заявив під час селекторної наради за участю представників облдержадміністрацій та енергоємних підприємств з питань забезпечення зниження ними обсягів споживання електричної енергії в пікові періоди.

За його словами, на даний момент недостатньо приблизно 3 тис. МВт електроенергії. Це відбулося з різних причин: зокрема, це недостатня кількість вугілля, а також через те, що блок №3 Запорізької АЕС, який уже майже в робочому стані, але ще не включився. «Тобто зараз поки що у нас є проблема з недостатньої потужністю виробництва електроенергії», - зазначив Володимир Демчишин.

«Саме тому я звернувся до споживачів із проханням добровільно самообмежувати споживання електроенергії в пікові години, щоб їх неочікувано і непланомірно не відключали, - зазначив Міністр та пояснив, що найбільше навантаження на енергоспоживання відбувається з 17:00 по 21:00. – Таке прохання до всіх споживачів електроенергії – насамперед до великих промислових підприємств, а також до населення. Такі кроки дозволять нам відмовитися від практики відключення споживачів від електроенергії, збалансувати енергосистему і вирішити цю проблему у найближчий час. Переконаний, що тільки спільними зусиллями ми можемо в короткі строки збалансувати ринок електроенергії».

За його словами, Міністерство рекомендує у пікові години зменшити споживання електроенергії на 15%. При умові спокійного проходження сьогоднішнього дня у години найбільшого споживання електрики, буде прийнято рішення про припинення відключень споживачів від електроенергії: «Прошу поставитися до цього серйозно. Чекаємо обмежень споживання електроенергії уже сьогодні із 17:00 по 21:00. Зі свого боку ми відреагуємо уже завтра. Якщо ми побачимо, що споживання зменшиться і вміщуємося в ті потужності, які по генерації нам на даний момент доступні, то уже завтра я обіцяю звернутися до НЕК «Укренерго» щодо припинення відключень».

На думку Міністра, підприємствам доцільно переорієнтувати свою роботу на нічні години. «Я буду рекомендувати НКРЕКП відкоригувати тарифну політику таким чином, щоб стимулювати споживачів працювати у нічні години», - зазначив він.

При цьому Володимир Демчишин вважає за необхідне тісніше працювати з населенням, роз’яснюючи ситуацію та інформуючи про подальші кроки.

Крім того, він закликав регіони дотримуватися встановлених лімітів споживання електроенергії, які за останній період значно перевищені.

 

На підставі: КМУ

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»