• Посилання скопійовано

З лютого кияни платитимуть за проїзд більше

Представлено нові тарифи на проїзд у громадському транспорті Києва

З лютого кияни платитимуть за проїзд більше

Начальник управління з питань цінової політики Київської міської держадміністрації (КМДА) Василь Яструбинський на прес-конференції представив нові тарифи на проїзд у громадському транспорті Києва.

Згідно з проектом розпорядження КМДА «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху», ціна на разовий проїзд у столичному метрополітені та міській електричці з лютого 2015 року становитимуть 4 грн, а при купівлі проїзних безконтактних карток – від 3,16 до 3,9 грн. У наземному транспорті вартість разового проїзду становитиме 3 грн.

При цьому Василь Яструбинський зазначив, що «економічно обґрунтований тариф на перевезення пасажирів у метрополітені становить 4,48 грн».

Своєю чергою начальник комунального підприємства «Київський метрополітен» Віталій Брагінський заявив, що у даний час для ефективного обслуговування пасажирів тільки для ремонту тунелів та рухомого складу необхідно понад 2,5 млрд грн. Віталій Брагінський додав, що після підвищення тарифу метрополітен планує збільшити дохід до 1,5 млрд грн на рік, що дозволить покрити борги підприємства, сплатити податки, провести необхідне технічне забезпечення і вчасно виплачувати заробітну плату.

Джерело: Forbes.ua

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»