• Посилання скопійовано

З 1 березня змінено правила в'їзду громадян Росії в Україну

Державна прикордонна служба повідомляє, що з 1 березня громадяни Росії не матимуть змоги в’їжджати, прямувати транзитом, перебувати і пересуватися територією України на підставі лише паспорта РФ або свідоцтва про народження

З 1 березня змінено правила в'їзду громадян Росії в Україну

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30.01.2015 року № 23 зупинено дії окремих положень Угоди між Урядом України і Урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України і Російської Федерації.

Зокрема з 1 березня громадяни Росії не матимуть змоги в’їжджати, прямувати транзитом, перебувати і пересуватися територією України на підставі паспорта громадянина Російської Федерації або свідоцтва про народження (для дітей віком до 14 років), за якими раніше здійснювався проїзд.

З зазначеного терміну громадянам Російської Федерації для перетину кордону потрібно мати наступні документи:

  • паспорт громадянина  Російської  Федерації,  що  посвідчує особу   громадянина  Російської  Федерації  за  межами  Російської Федерації;
  • дипломатичний паспорт;
  • службовий паспорт;
  • паспорт  моряка  (посвідчення особи моряка) – за наявності суднової ролі або витягу з неї;
  • свідоцтво на  в'їзд  (повернення)  у  Російську  Федерацію (тільки для повернення у Російську Федерацію);
  • льотне свідоцтво члена екіпажу повітряного судна.

Усі громадяни Росії, які до 1 березня прибули на територію України, виїжджатимуть на підставі документів,за якими вони в’їхали.

Крім того, розглядається питання щодо запровадження для жителів прикордонних регіонів РФ перетинання українсько-російського державного кордону виключно в міждержавних та міжнародних пунктах пропуску на підставі закордонних паспортів та обмеження терміну їх перебування на території України 90 днів протягом 180 днів з дати першого вʼїзду.

Джерело: Державна прикордонна служба України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»