• Посилання скопійовано

Від сьогодні в обігу з'явиться нова стогривнева банкнота

Під час розроблення оновленої банкноти номіналом 100 гривень були реалізовані найсучасніші світові технології

Від сьогодні в обігу з'явиться нова стогривнева банкнота

Національний банк України з 9 березня 2015 року вводить в обіг нову банкноту номіналом 100 гривень зразка 2014 року. Заступник голови Національного банку України Яків Смолій зазначив, що з введенням в обіг 100-гривневої банкноти розпочинається оновлення попереднього ряду банкнот, які були випущені у 2003-2007 роках. З його слів, портрет Тараса Шевченка, який є на 100-гривневих банкнотах, і буде розміщений на банкноті нового зразка 2014 року.

За інформацією НБУ, нова банкнота має переважаючий жовто-оливковий колір і тонований під цей колір банкнотний папір. При розробленні оновленої банкноти були реалізовані найсучасніші світові технології, зокрема, на 100-вій купюрі з'являться два нові сучасні елементи захисту - "віконна" захисна стрічка та оптично-змінний елемент SPARK.

Також, зазначили в НБУ, на лицьовому боці банкноти окремі зображення мають рельєф, що можна визначити на дотик. Крім того, у відомстві уточнили, що на новій банкноті буде підпис голови НБУ.

 

Джерело: ТСН

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»