• Посилання скопійовано

Пільговий проїзд має відшкодовуватись людині, а не транспортним підприємствам

Уряд прийняв рішення у поточному році зберегти право безкоштовного проїзду практично для всіх категорій пільговиків

Пільговий проїзд має відшкодовуватись людині, а не транспортним підприємствам

Міністр соціальної політики України Павло Розенко наголошує на необхідності монетизації пільг на проїзд та реформування системи пільг з метою посилення адресності їх надання.

 „Система пільг у своєму нинішньому вигляді більше існувати не може. Ми розробляємо механізм адресного надання пільг і, я думаю, що транспортні пільги чекає монетизація.

Сьогодні держава відшкодовує перевезення пільговиків транспортним підприємствам. Це виключно корупційний механізм, - сказав Розенко в ефірі 5 каналу. - Ми маємо залишити право на безкоштовний проїзд, але кошти повинні відшкодовуватися безпосередньо людині”.

Павло Розенко також наголосив, що, зважаючи на складну економічну ситуацію, Уряд прийняв рішення у поточному році зберегти право безкоштовного проїзду практично для всіх категорій пільговиків. „Верховною Радою було внесено певні зміни до законодавства і суттєво обмежено коло пільговиків. Разом з тим, зважаючи на складну економічну ситуацію, Уряд прийняв рішення не скасовувати постанови Кабінету Міністрів, якими встановлювалося право пенсіонерів, ветеранів, інвалідів користуватися пільгами на проїзд у транспорті”, - нагадав Міністр.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»