• Посилання скопійовано

Від сьогодні - нові правила отримання шенгенських віз

З 23 червня при подачі заявок на отримання шенгенських віз відбуватиметься зняття відцифрованих відбитків пальців та відцифрованих фотографій

Від сьогодні - нові правила отримання шенгенських віз

Як повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ, 23 червня 2015 року в Україні розпочне функціонувати Візова інформаційна система ЄС (ВІС).

Система розгортається одночасно в усіх країнах «Східного партнерства», що стануть 17-м регіоном, в якому почне діяти ВІС. Розгортання ВІС передбачає, що при подачі заявок на отримання шенгенських віз відбуватиметься зняття відцифрованих відбитків пальців та відцифрованих фотографій.

Шенгенські візи, отримані до 23 червня 2015 року, залишатимуться дійсними до вказаного в них терміну.

Від вимоги надання біометричних даних звільняються:

а) діти віком до 12 років;

б) особи, для яких надання відбитків пальців є фізично неможливим;

в) глави держав і урядів, члени національних урядів з їхніми чоловіками/дружинами, що супроводжують їх, а також члени їхніх офіційних делегацій у разі наявності запрошення від урядів держав-членів ЄС або міжнародних організацій для офіційних цілей;

г) суверени та інші високопоставлені члени королівської сім’ї в разі наявності запрошення від урядів держав-членів ЄС або міжнародних організацій для офіційних цілей.

Зняття відбитків пальців здійснюватиметься лише при першій подачі заявки на отримання шенгенської візи.

Протягом п’яти років (59 місяців), починаючи з дати подання заявки, при повторних зверненнях на отримання шенгенських віз зняття біометричних даних не відбуватиметься (зібрана інформація зберігатиметься в базах даних ВІС).

У випадку заявки на отримання національної візи до країн-членів ЄС вимога щодо отримання таких даних регулюється виключно законодавством відповідних держав.

Процедура зняття відбитків пальців здійснюватиметься виключно на авторизованому обладнанні, що є гарантією запобігання будь-яких зловживань отриманою інформацією. Право здійснення такої процедури мають консульські установи держав-членів, а також візові центри.

Запровадження ВІС спрямоване на зміцнення безпеки в Шенгенській зоні та подальше полегшення процесу видачі Шенгенських віз для громадян інших країн. Одним із ключових завдань ВІС у цьому контексті є захист аплікантів від неправомірного використання їхніх персональних даних.

Використання ВІС дозволяє полегшити процедуру встановлення статусу сумлінного подорожуючого, який не порушував умов отримання і використання Шенгенської візи, що сприяє зростанню видачі довгострокових багаторазових віз. 

Джерело: Міністерство закордонних справ

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»