• Посилання скопійовано

Діти для поїздок до Криму мають мати окремий документ

Державна міграційна служба нагадала, що свідоцтво про народження не дає права на перетин адміністративної межі з АР Крим

Діти для поїздок до Криму мають мати окремий документ

4 червня цього року постановою Кабінету Міністрів України № 367 було затверджено Порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї. Даним Порядком визначено особливості перетинання адміністративного кордону тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим.

Зокрема він визначає перелік контрольних пунктів в’їзду – виїзду, а також особливості проходження прикордонного контролю при в’їзді на тимчасово окуповану територію та виїзді з неї.

Так, для громадян України проходження прикордонного контролю відбуватиметься за умови пред’явлення будь-якого документа, визначеного статтею 5 Закону України «Про громадянство України» або статтею 2 Закону України «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України» (паспорт громадянина України, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, тимчасове посвідчення громадянина України, дипломатичний паспорт, службовий паспорт, посвідчення особи моряка, посвідчення члена екіпажу, посвідчення особи на повернення в Україну, проїзний документ дитини).

Відносно громадян України, що не досягли 16-річного віку діятиме порядок, передбачений Правилами перетинання державного кордону громадянами України, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 27 січня 1995 р. № 57. Саме тому для подорожі дітям необхідно мати проїзний документ дитини або паспорт громадянина України.

Наголошуємо, що свідоцтво про народження не дає права на перетин адміністративної межі з АР Крим.

Окремий порядок визначено і для перетину адміністративної межі з АР Крим (детальніше)

Джерело: Державна міграційна служба

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»