• Посилання скопійовано

Оформляти субсидії допомагатимуть працівники Укрпошти

Також створюються мобільні офіси. Такі бригади виїжджатимуть на місця та допомагатимуть громадянам в оформленні субсидій там, де немає установ соцзахисту

Оформляти субсидії допомагатимуть працівники Укрпошти

Оформляти субсидії допомагатимуть працівники Укрпошти. Про це розповів заступник Міністра соціальної політики Віталій Мущинін на брифінгу перед початком роботи Прямої телефонної лінії Кабінету Міністрів України у вівторок, 18 серпня.

Заступник Міністра наголосив, що Уряд значно спростив оформлення субсидій. Тепер у декларації не потрібно вказувати суму доходу, а лише її вид, який отримували на протязі року: пенсії, зарплати, соціальні допомоги, стипендії. На сьогодні йде активний процес виготовлення нових бланків заяв для оформлення субсидії, які отримає кожна родина поштою.

«До кінця цього місяця - на початку вересня всі домогосподарства повторно отримають листи, в яких буде зазначено як оформити субсидії, куди звертатися, як заповнити заяву та декларацію і відповідно самі бланки, - поінформував заступник Міністра.

Наразі Міністерство соціальної політики разом з Укрпоштою організовує процес навчання працівників пошти, щоб вони в разі необхідності могли допомогти громадянам, особливо в сільській місцевості, правильно заповнити бланки заяв і декларацій.

Окрім цього, на виконання доручення Прем’єр-міністра створюються мобільні офіси. Такі бригади виїжджатимуть на місця та допомагатимуть громадянам в оформленні субсидій там, де немає установ соціального захисту.

«Наше завдання полягає в тому, щоб до початку опалювального сезону ми змогли залучити до програми житлових субсидій щонайменше 4,5 млн. сімей», - зазначив Віталій Мущинін. 

За його словами, на сьогодні вже оформили житлові субсидії  2,3 млн. сімей. Ще майже 400 тисяч – в процесі оформлення. Це приблизно в 5 разів більше , аніж на серпень минулого року.

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»