• Посилання скопійовано

Мешканці будинків, у яких створено ОСББ, мають право на пільги та субсидії

Мінсоцполітики роз'яснило нюанси нарахування субсидій та відшкодування пільг жителям ОСББ

Мешканці будинків, у яких створено ОСББ, мають право на пільги та субсидії

Мінсоцполітики у листі від 06.08.2015 р. №11817/0/14-15/5 нагадало, що Законом  «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» (набрав чинності 01 липня 2015 року) внесено зміни до статті 22 Закону України «Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку».  Змінами передбачено, що з метою надання населенню, що проживає в багатоквартирних будинках, у яких створено ОСББ, пільг та субсидій для відшкодування витрат на оплату комунальних послуг визначається розмір внесків (платежів) на відповідні потреби, затверджений загальними зборами об’єднання, але не більше найвищого у відповідному населеному пункті тарифу на відповідні комунальні послуги, встановленого відповідним державним органом або органом місцевого самоврядування для суб’єктів господарювання.

Таким чином, врегульовано питання надання пільг та субсидій на оплату комунальних послуг мешканцям житлових будинків, у яких створено об’єднання співвласників багатоквартирного будинку.        

Управління праці та соціального захисту населення мають правові підстави для відшкодування витрат за надані пільги і нарахування субсидій на оплату комунальних послуг мешканцям ОСББ.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»