• Посилання скопійовано

З 1 вересня алкоголь подорожчає на третину

ДФС в Чернігівській області нагадує, що з 1 вересня зростуть мінімальні оптово-відпускні і роздрібні ціни на алкогольні напої

З 1 вересня алкоголь подорожчає на третину

Як повідомили у відділі контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Чернігівській області, що з 1 вересня 2015 року підвищується розмір мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв згідно з постановою  Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2008 р.  № 957»  від  17.06.2015 р.  № 426.

Зокрема, з 1 вересня мінімальна оптова ціна на горілку і лікеро-горілчані вироби за 1 літр 100-відсоткового спирту зросте до 175,96 гривень. Мінімальна роздрібна ціна на горілку і лікеро-горілчані вироби за 1 літр 100-відсоткового спирту  зросте  до  274,5 гривень.

Податківці просять також звернути увагу платників на посилену відповідальність за порушення законодавства в сфері виробництва та обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів. А саме, Законом України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» у випадку оптової   або   роздрібної  торгівлі  коньяком,  алкогольними напоями, горілкою, лікеро-горілчаними виробами та вином за цінами, нижчими  за  встановлені мінімальні оптово-відпускні або роздрібні ціни  на  такі  напої,  передбачено фінансову санкцію у вигляді штрафу -  100  відсотків вартості отриманої партії товару,  розрахованої виходячи з мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін, але не менше 10000 гривень.    

На підставі: ДФС у Чернігівській області

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»