• Посилання скопійовано

У транспорті введуть безготівкову систему розрахунків

Уряд запропонував на розгляд парламенту ініціативу по електронним засобам оплати проїзду в міському пасажирському транспорті. Це дасть можливість забезпечити безготівкову оплату вартості проїзду, реєстрації проїзду пільгових категорій громадян.

У транспорті введуть безготівкову систему розрахунків

Уряд запропонував на розгляд парламенту ініціативу щодо електронних засобів оплати проїзду в міському пасажирському транспорті. Це дасть можливість забезпечити безготівкову оплату вартості проїзду, реєстрацію проїзду пільгових категорій громадян.

 

Відповідний законопроект №3398 "Про внесення змін до деяких законів України щодо електронних засобів оплати проїзду в міському пасажирському транспорті" у Верховній Раді 2 листопада зареєстрував Кабмін. Планується, що документ набирає чинності через 6 місяців з дня його опублікування.

Проект оперує такими визначеннями як:

- автоматизована система оплати проїзду в міському пасажирському транспорті ― програмно-технічний комплекс, призначений для здійснення оплати

шляхом використання електронного засобу оплати проїзду та ведення обліку проїзду пасажирів;

- електронний засіб оплати проїзду ― спеціальна електронна картка або разовий електронний квиток, що дає пасажиру право на проїзд та на перевезення багажу в автобусі на міському автобусному маршруті загального користування, а також персональна електронна картка або пільговий електронний квиток для ведення обліку проїзду пасажирів, які мають право на безоплатне отримання транспортних послуг. Те ж саме стосується міського електричного транспорту.

Передбачається, що загальні вимоги до автоматизованої системи оплати проїзду в міському пасажирському транспорті затверджуються Кабміном.

Як зауважують автори проекту, чинними нормативно-правовими актами не врегульовано питання щодо можливості застосування безготівкових систем оплати проїзду громадян у міському пасажирському транспорті. Так, наразі право на проїзд у транспорті надають придбаний разовий квиток, закомпостований абонементний талон, проїзний квиток тривалого користування, картка або посвідчення, що дає право на пільговий проїзд.

Зазначимо, вищевказані зміни пропонується внести до законів Закон «Про автомобільний транспорт», «Про міський електричний транспорт», а також тих законів, якими регулюється пільговий проїзд громадян.

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»