• Посилання скопійовано

Компенсацію населенню частини енергоефективних кредитів продовжено на рік

У 2016 році держава продовжить компенсувати населенню частину суми енергоефективних кредитів з бюджету. Причому бюджетні компенсації отримуватимуть як фізособи, так й ОСББ та ЖБК

Компенсацію населенню частини енергоефективних кредитів продовжено на рік

Відповідний проект постанови КМУ «Про продовження строку виконання Державної цільової економічної програми енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива на 2010-2015 роки» підтримав Уряд на засіданні 11 листопада, повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко. Відповідно до державної програми, бюджетні компенсації отримуватимуть як фізичні особи, так й ОСББ та ЖБК.

«Уряд підтримав важливий документ, який створює умови для розвитку ринку енергоефективності в країні. Це довгий шлях, але впевнений, що ми пройдемо його успішно. Багато європейських країн, серед яких Литва, Польща, Латвія, Болгарія, Румунія, досягли енергоефективності. Україна не стане винятком», - сказав Геннадій Зубко, коментуючи підтримку документу Урядом.

У наступному бюджетному періоді на державну підтримку населення планується спрямувати 90,4 млн. грн. Через збільшення попиту населення на енергоефективні кредити у 2015 році додатково планується спрямувати 57 млн. грн. 

Нагадаємо, проект Постанови розроблений Мінрегіоном разом з Держенергоефективності на виконання пункту 3 Плану коротко- та середньострокових заходів щодо скорочення обсягу споживання природного газу на період до 2017 року.

Реалізація цього акту здійснюватиметься за рахунок коштів, що надійшли у минулі періоди до спеціального фонду державного бюджету від Європейського Союзу як перший-третій транші за Угодою про фінансування програми «Підтримка виконання Енергетичної стратегії України в галузі енергоефективності та відновлюваних джерел енергії».

Нагадаємо, у вересні цього року держава компенсувала позичальникам 40,2 мільйони гривень.

Станом на кінець жовтня до програми «енергоефективних» кредитів було залучено понад 70 тисяч українських родин. 

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»