• Посилання скопійовано

Кабмін повертає техогляд для легкових автомобілів

Мінінфраструктури повідомило, що Кабмін розглянув та схвалив законопроект «Про приведення законодавства України у сфері автомобільного транспорту у відповідність з актами Європейського Союзу»

Кабмін повертає техогляд для легкових автомобілів

Міністерство інфраструктури повідомило, що вчора, 9 грудня 2015 року, Кабмін розглянув та схвалив законопроект України «Про приведення законодавства України у сфері автомобільного транспорту у відповідність з актами Європейського Союзу».

Переглянути презентацію законопроекту можна тут >>>

Документ розроблено на виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. 

Як уже зазначалося, проектом пропонується імплементувати норми 14-ти актів законодавства ЄС: 9 актів - згідно з Угодою про асоціацію та 5 - системно з ними пов’язаних, що врегульовують такі питання:

  • допуск до ринку перевезень;
  • організація громадських перевезень, соціальний захист;
  • робочий час та час відпочинку водіїв, застосування тахографів;
  • підтримання рівня професійної компетентності водіїв;
  • застосування обмежувачів швидкості.

Зокрема, у проекті запропоновано запровадити:

  •  з 2019 року, скасованого в 2011 році, обов'язкового технічного огляду для легкових автомобілів, з 2015 року - для вантажівок, з 2017 року - для автобусів, а з 2022 - для мотоциклетної техніки;
  • установку пристроїв для обмеження швидкості вантажних автомобілів до 90 км/год (з 2015 року), автобусів - 100 км/год (з 2017 року) та шкільних автобусів - 70 км / год;
  • з 2021 ліцензування вантажоперевізників (більше 3,5 тонн), а також до 2019 року  -обов'язкову перевірку часу роботи/відпочинку водіїв громадського транспорту за допомогою тахографів.

Нагадаємо, що раніше Міністерство інфраструктури оприлюднило інфографіку щодо основних змін, які будуть впроваджені на ринку з прийняття цього законопроекту.

На підставі: УНІАН

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»