• Посилання скопійовано

Міністр соцполітики про перспективи програми житлових субсидій у 2016 році

На житлові субсидії цього року буде використано близько 20 млрд грн, на 2016-й закладено 35 млрд грн, – Розенко

Міністр соцполітики Павло Розенко заявив, що „за кількістю родин, які ми планували залучити до програми субсидій, ми внутрішній план трохи перевиконали”.

„Ми планували, що приблизно 4,5 млн родин нам вдасться залучити до програми субсидій, - повідомив Міністр. – Сьогодні понад 5 млн українських родин вже отримують субсидії в новій реформованій системі”.

Порівнюючи цей показник з даними за аналогічний період 2014 року, Розенко нагадав, що минулого року субсидії отримували 1 млн домогосподарств. „Ми фактично у п’ять разів підвищили ефективність програми субсидій і залучили більше людей, які сьогодні абсолютно не відчувають великого негативу від підвищення цін на житлово-комунальні послуги і тарифів”, - зазначив очільник Мінсоцполітики.

„Я не можу сказати, що система працює ідеально, - додав Розенко. – Але 5 млн родин, які отримують субсидію, – це дуже добрий показник ефективності реформ, які проводить і Уряд, і Міністерство соціальної політики”.

Щодо перспективи програми житлових субсидій у 2016 році Міністр запевнив: „Якщо люди бачать, що не здатні у повному обсязі сплатити за житлово-комунальні послуги, то вони повинні продовжити свою участь у програмі субсидій, а ті люди, які не оформили субсидію, – подавати документи на її оформлення”.

„На сьогодні у нас було заплановано 24,5 млрд грн використати для програми житлових субсидій, - продовжив Павло Розенко. – За підрахунками Міністерства фінансів, які співпадають з нашими, реальний ресурс цього року буде на рівні від 17-18 до 20 млрд грн”.

На основі отриманих даних про реальну кількість отримувачів субсидій і середній розмір субсидії по країні було визначено плани на 2016 рік. „За нашими підрахунками, - поінформував Міністр, - з урахуванням того, що ціни на газ на світовому ринку падають, і різких стрибків ціни на газ і житлово-комунальні послуги наступного року не буде, 35 млрд грн, які закладаються у проект Державного бюджету України на 2016 рік, нам буде достатньо (для виплати субсидій)”.

При цьому Розенко уточнив: „35 млрд – це умовна цифра, нічим не обмежена. Якщо звернеться більше людей чи буде більшим розмір субсидії, ми дуже оперативно внесемо зміни до Державного бюджету і система субсидій отримає стільки коштів, скільки буде потрібно”.

„Відповідні виплати з Держбюджету є гарантованими, захищеними державою, - додав Міністр. – Це означає, що громадяни обов’язково отримають нараховані їм субсидії”.

Також Розенко нагадав, що перерахунок субсидії на наступний період здійснюватиметься в автоматичному режимі, без участі громадян.

Все про субсидії тут >>>

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»