• Посилання скопійовано

Єдину електронну систему розрахунку субсидій запустять до жовтня

Мінсоцполітики до 1 жовтня поточного року запустить у всіх органах соціального захисту єдину електронну систему для розрахунку субсидій, що істотно підвищить швидкість обробки звернень громадян

Єдину електронну систему розрахунку субсидій запустять до жовтня

Про це повідомив під час години запитань до уряду в парламенті міністр соціальної політики Андрій Рева.

«Розробляється і буде впроваджено з 1 жовтня поточного року єдине уніфіковане програмне забезпечення для розрахунку субсидій, яке буде впроваджено в усіх органах соціального захисту населення до початку наступного опалювального сезону», – сказав Рева. Він зазначив, що це пришвидшить ухвалення рішень про призначення субсидій громадянам.

Рева також зазначив, що для зменшення черг в органах соціального захисту уряд передбачив можливість подання заяви на отримання субсидії та декларації в електронній формі. Також міністр нагадав, що громадянам, які вже отримують субсидії, їх буде перераховано до нового опалювального сезону автоматично, тому подавати заяви заново не доведеться.

Голова Мінсоцполітики зазначив, що спільно зі Світовим банком планується реалізація пілотних проектів зі створення офісів для надання населенню послуг у сфері соціального захисту за прикладом тих, які функціонують у Вінниці. За його словами, розвиток такої мережі сучасних центрів дасть змогу забезпечити прийом і розгляд заяв на отримання соціальної допомоги у встановлені законодавством терміни. Зокрема, Рева наголосив, що термін розгляду заяви для отримання житлових субсидій становить до 10 днів. «На жаль, ця норма в Україні сьогодні не виконується», – сказав міністр.

Усі новини на тему >>

Джерело: УНІАН

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»