• Посилання скопійовано

Нардепи пропонують скасувати травневі свята

Згідно з зареєстрованим законопроектом пропонується встановити 1, 2 та 9 травня робочими днями, а також скасувати перенесення неробочих днів, якщо вони припадають на вихідні

Нардепи пропонують скасувати травневі свята

26 травня у Верховній Раді зареєстрований законопроект №4722 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо скорочення кількості святкових і вихідних днів)". Його авторами є колектив народних депутатів: О. Медуниця, А. Левус, М. Княжицький, С. Висоцький та ін.

Законопроектом пропонується:

1) вилучити День міжнародної солідарності трудящих (1 і 2 травня) та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (9 травня) з переліку святкових днів.

Задля увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років пропонується зберегти лише День пам’яті та примирення, який відзначається щороку 8 травня, скасувавши державне свято – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (День перемоги).

2) скасувати норми трудового законодавства про те, що у випадку, коли святковий або неробочий день збігається з вихідним днем, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»