• Посилання скопійовано

Холодна вода до кінця літа подорожчає на 30%

Холодна вода для киян до початку осені подорожчає приблизно на 30% - до 13,43 гривень/куб. м

Холодна вода до кінця літа подорожчає на 30%

Про це на брифінгу 2 червня заявив голова правління і гендиректор ПАТ "АК "Київводоканал " Дмитро Новицький.

"На сьогоднішній день мова йде про зростання трохи більше ніж на 30%, тобто до 13,43 гривні/куб.м. Ми очікуємо підвищення після проходження всієї процедури (узгодження з Нацкомісією з регулювання в сфері енергетики і комунальних послуг – ред.) – це від 1 липня до 1 вересня ", - сказав він.   

За словами Новицького, підвищення тарифу на холодну воду пов'язане зі збільшенням вартості електроенергії, а також зміною податкового законодавства.

"Ми говоримо про коригування тарифу, пов'язаного зі зростанням вартості електроенергії. За останній рік вартість електроенергії збільшувалася 5 разів. Також були внесені деякі зміни в податкове законодавство, і змінився порядок та обсяг сплати відповідних податків. І ми також повинні це передбачити в тих змінах, які ми плануємо провести", - пояснив гендиректор "Київводоканалу".

Як відомо, з 1 липня тарифи на гарячу воду для мешканців Києва зростуть майже у 2 рази – до 78 гривень за кубометр.

З 1 березня тариф на електроенергію зріс в середньому на 25% і становить 57 копійок – 1,56 гривні за кіловат.

Усі новини на тему >>

Джерело: Українська правда

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»