• Посилання скопійовано

Населенню компенсують неякісні послуги з електропостачання

НКРЕКП повідомила, що забезпечить населення гарантованими стандартами якості послуг з електропостачання та надає можливість отримувати компенсацію за неякісні послуги

Населенню компенсують неякісні послуги з електропостачання

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг 29 серпня на своєму засіданні схвалила проект постанови НКРЕКП «Про затвердження Порядку забезпечення стандартів якості послуг з електропостачання».

Даний проект постанови розроблений з метою захисту прав споживачів, яким надаються послуги з електропостачання неналежної якості, стимулювання ліцензіатів до підвищення рівня якості послуг та відповідає практиці європейських країн.

Як зазначив Голова Комісії Дмитро Вовк: «Це другий системний крок на зустріч споживачам після спрощення умов для багатозонних лічильників, Комісія запроваджує компенсацію для споживачів у випадку надання неякісних послуг енергокомпаніями. Середній розмір компенсації за порушення стандартів складає 100 гривень, та зараховується як аванс на наступний розрахунковий місяць. Введення в дію такого механізму дозволить захистити права споживачів та стимулюватиме ліцензіатів до підвищення комерційної якості послуг».

Презентація "Захист прав споживачів: Компенсація за неякісні послуги"

Джерело: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП)

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»