• Посилання скопійовано

З 1 березня зростуть тарифи на електроенергію

Це останній з п'яти запланованих етапів підвищення тарифів для населення, ініційованих Урядом ще в 2015 році

З 1 березня зростуть тарифи на електроенергію

Згідно з Постановою НКРЕКУ від 26.02.2015 р. №220, це останній з п'яти запланованих етапів підвищення тарифів для населення, ініційованих Урядом України в 2015 році.

Як зміняться тарифи на спожиту електроенергію з 1 березня 2017 року - дивіться у таблиці:

Новий тариф застосовуватиметься до оплати електроенергії, яка спожита з 1 березня 2017 р.

КИЇВЕНЕРГО звертає увагу своїх клієнтів на те, що рахунки за лютий, які кияни отримають в березні, будуть відображати суму до оплати, сформовану за тарифами, які діяли з 1 вересня 2016 р по 28 лютого 2017 року.

 

Рахунки, в яких сума до оплати за спожиту в березні електричну енергію буде нарахована з урахуванням нових тарифів надійдуть у квітні 2017 року.

 

Для зниження фінансового навантаження у зв'язку з підвищенням тарифів КИЇВЕНЕРГО рекомендує своїм клієнтам використовувати такі механізми:

  • перейти на 2 зонний облік електроенергії, який дозволить знизити витрати на оплату електроенергії на 20% і більше;
  • звернутися до органів соціального захисту за місцем проживання для отримання субсидії;
  • знизити споживання електроенергії за рахунок використання енергоефективних заходів.

Для коректних розрахунків суми для оплати за спожиту електроенергію необхідно щомісяця вказувати показання електролічильника станом на перше число місяця. 

Оплачувати за електроенергію потрібно щомісяця до 20 числа. Несвоєчасна оплата призводить до накопичення заборгованості. Оплатити за електроенергію можна через інтернет платіжною карткою, у відділеннях банків або через платіжні термінали.

Джерело: «Київенерго»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»