• Посилання скопійовано

Як виготовити закордонний паспорт для дитини. Інструкція

Які документи необхідно мати, щоб виготовити закордонний паспорт для дитини?

Як виготовити закордонний паспорт для дитини. Інструкція

Паспорти для виїзду за кордон виготовляють з народження. До 12 років відбитки пальців та електронний підпис не відбираються. Окрім того, можна виготовити такий паспорт без присутності дитини за скануванням фото обличчя (як на паспорт громадянина України) розміром 10х15 см.

До 16 років закордонний паспорт чинний  4 роки. З 16 років термін дії паспорта – 10 років.

Необхідно надати такі документи:

  1. Свідоцтво про народження для дітей, що не досягли 14 років. Із 14 років – паспорт громадянина України;
  2. Паспорти громадян України обидвох батьків, бажана їхня особиста присутність;
  3. У разі відсутності одного з батьків при виготовленні паспорта дитині – необхідно надати нотаріально засвідчену згоду другого з батьків, незалежно від того, чи перебувають батьки у шлюбі;
  4.  Якщо батьки зареєстровані за різними адресами, необхідно надати додаток № 13 про реєстрацію місця проживання дитини з одним із батьків. Видають такі документи у ЦНАПі за місцем реєстрації. Якщо батьки зареєстровані за однією адресою, така довідка не потрібна;
  5. Якщо дитина сирота чи перебуває під опікою, необхідно пред’явити документи, що підтверджують право опіки над дитиною;
  6. Якщо один із батьків позбавлений батьківських прав, чи безвісти відсутній, чи визнаний недієздатним, чи помер – необхідно пред’явити відповідні документи.

Нагадаємо, 6-го квітня Європарламент схвалив безвіз із ЄС для України. Важливо, що після запровадження безвізового режиму з ЄС тільки власники біометричних паспортів уникнуть походів до консульств та візових центрів.

Як інформує Головне управління Державної міграційної служби України у Львівській області, новий закордонний паспорт виготовляється тепер тільки з біометричними даними: оцифрованим відображенням особи, її електронним підписом та відбитками двох вказівних пальців рук. Паспортів без біометрії для виїзду за кордон більше не виготовляють.

Джерело: "Твоє місто"

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»