• Посилання скопійовано

Європарламент проголосував за надання безвізового режиму для України

Європейський парламент сьогодні, 6 квітня, проголосував за надання безвізового режиму для громадян України

Про це Twitter повідомив кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

"Європейський парламент проголосував за візову лібералізацію для України. 521 голос за, 75 - проти, 36 - утрималися. 26 квітня відбудеться голосування послів ЄС", - повідомив Йозвяк.

Президент України Петро Порошенко, що наразі бере участь у Форумі з безпеки в Києві, привітав українців з позитивним голосуванням Європарламенту за безвізовий режим.

"Вітаю український народ з підтримкою Європарламентом безвізу для українців!" - заявив глава держави.

Також свої вітання з нагоди підтримки безвізу для українців опублікував в Twitter прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

 

Дебати з безвізу для України

Напередодні в ході дебатів, які відбулися в ЄП, більшість депутатів також виступили за введення безвізового режиму між Україною та Європейським союзом. Зокрема, депутат від Німеччини, член Комітету у закордонних справах Міхаель Галлер заявив, що Україна втілила не тільки технічні, але і політичні зміни. За його словами реформи втілюються повільно через бойових дій на сході країни.

 

Безвізовий режим набуде чинності не раніше червня

Після голосування в Європейському парламенті безвізовий режим для України має схвалити Рада ЄС. Орієнтовно голосування пройде 26 квітня. Підписання угоди може відбутися в середині травня. Остаточне набуття чинності безвізового режиму з ЄС прогнозують на початок червня.

 

Затримки зі скасуванням віз для українців

Раніше "Польське радіо" повідомляло, що затримка введення безвізового режиму між Україною та ЄС пов'язана з президентськими виборами у Франції, які заплановані на кінець квітня - початок травня 2017 року.

"Європейські дипломати визнають також, що країни ЄС не хочуть поспішати в цій справі через президентських виборів у Франції, намічених на рубежі квітня-травня. Імміграція та захист кордонів є одними з головних тем виборчої кампанії. Скасування віз ЄС для громадян більше 40-мільйонної країни може бути використана радикалами і євроскептиками - побоюються дипломати ЄС", - повідомило видання з посиланням на західних дипломатів.

Зазначимо, що однією з умов надання безвізу для України було затвердження механізму припинення безвізового режиму. Згідно з затвердженим в лютому механізмом, безвізовий режим може бути припинений у разі істотного збільшення числа громадян країни, яким відмовлено у в'їзді, істотного збільшення необґрунтованих клопотань про надання притулку і відсутність співпраці з повернення мігрантів.

Нагадаємо, 28 березня 2017 вступив в силу безвізовий режим між Грузією та Європейським союзом. Таким чином, громадяни Грузії короткостроково можуть відвідувати без віз 22 країни Євросоюзу, 4 країни Шенгенської зони, які не входять в ЄС, і 4 країни-кандидата на вступ до Шенгену.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»