• Посилання скопійовано

МОЗ розширив перелік «безкоштовних ліків»

Міністерство охорони здоров'я затвердило новий реєстр препаратів урядової програми. Новий перелік препаратів програми «Доступні ліки» містить 261 торгову назву, що на 22 ліки більше, аніж у минулому реєстрі

МОЗ розширив перелік «безкоштовних ліків»

3 серпня 2018 р. МОЗ наказом №1446 затвердило новий перелік «доступних ліків», які пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, діабетом ІІ типу та бронхіальною астмою можуть отримати безоплатно або трохи доплативши. До оновленого реєстру ліків увійшов 261 препарат. 59 із цих препаратів пацієнти зможуть отримувати повністю безоплатно. Раніше програма включала 239 препаратів загалом і 47 безоплатних, -  повідомляє Юрліга.

Прогнозована кількість упакувань безоплатних для пацієнтів ліків також зросте: якщо минулого півріччя пацієнти могли отримати близько 10 мільйонів упакувань, то протягом наступних 6 місяців їх кількість становитиме понад 14 мільйонів.

До списку безоплатних препаратів входять не лише препарати українських виробників, а й відомих іноземних компаній. У середньому ціни на препарати програми знизилися майже на 7%.

Нагадаємо, урядова програма «Доступні ліки» почала діяти у квітні 2017 року. Ми про це писали тут>>

Згодом цей реєстр оновлювався. За час роботи програми пацієнти отримали ліків від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми за більш ніж 23 млн рецептів на суму понад 1 млрд грн. Кожна третя аптека бере участь у програмі - нині їх 7808. А Держпродспоживслужба перевірятиме доступність таких ліків.

Безкоштовні ліки можна отримати в аптеці, залученій до програми, за рецептом лікаря, у якому зазначено діючу речовину.

Із переліком ліків, які надаватимуться пацієнтам безоплатно, можна ознайомитися на сайті МОЗ.

***

Читайте також:

Джерело: ЮРЛІГА

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»