• Посилання скопійовано

Яку функцію буде виконувати ДПС у сервісі Е-малятко?

ДПСУ бере участь у сервісі Е-малятко у частині реєстрації дитини в Держреєстрі фізосіб – платників під час держреєстрації народження

Яку функцію буде виконувати ДПС у сервісі Е-малятко?

ДПСУ розповідає, що Міністерство цифрової трансформації України презентувало сервіс «є-Малятко», через який при отриманні  свідоцтва про народження батьки за бажанням можуть отримати 6 послуг за 1 заявою, оформленою у пологовому будинку: 

  • державна реєстрація народження; 
  • визначення походження дитини; 
  • призначення допомоги при народженні дитини; 
  • реєстрація у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків; 
  • визначення належності новонародженої дитини до громадянства України; 
  • внесення інформації про новонароджену дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з присвоєнням унікального номера запису в ньому. 

Державна податкова служба України бере участь у запровадженні цього нового електронного сервісу  у частині реєстрації дитини в Державному реєстрі фізичних осіб – платників під час державної реєстрації народження. Серед переваг, які матимуть місце завдяки запровадженню нового сервісу: спрощення процедур отримання соціальних виплат, у подальшому – спрощення механізму отримання документів для закордонних поїздок.

 

Довідково 

Реалізація комплексної послуги «є-Малятко» здійснюється на виконання Указу Президента України від 08.11.2019 р. №837 «Про невідкладні заходи з проведення реформ та зміцнення держави». Порядок надання комплексної послуги «є-Малятко» затверджено постановою КМУ від 10.06.2019 р. №691.

Джерело: ДПСУ

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»