• Посилання скопійовано

МОЗ допускає продовження карантину через коронавірус

Рішення щодо продовження карантину буде ближче до завершення діючого терміну карантину

МОЗ допускає продовження карантину через коронавірус

Українська влада не виключає введення заходів реагування у разі масового поширення коронавірусу на території України. Про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

Ляшко зазначив, що карантин триватиме з урахуванням епідемічної ситуації в сусідів, в країнах Європейського союзу та на території України.

«Всі заходи, які ми робимо, сьогодні ми робимо з превентивною метою. В той же час ми не виключаємо введення заходів реагування у разі масового поширення захворюваності на території України», – зазначив він.

Він додав, що МОЗ буде виходити з позицією до Кабінету міністрів ближче до дати завершення діючого терміну карантину.

Нагадаємо, президент Інституту Роберта Коха, який входить в систему охорони здоров'я Німеччини, заявив, що пандемія коронавірусу у світі може тривати протягом двох років. За його прогнозом, в кінцевому підсумку від 60 до 70% населення планети буде заражене, одужає і набуде імунітету.

В Україні поки не будуть вводити надзвичайну ситуацію в областях. На даний момент НС ввели лише у Житомирській та Чернівецькій областях.

Станом на 17 березня в Україні 7 випадків зараження коронавірусом. Зокрема, два випадки в Києві, чотири – в Чернівецькій області та одне – в Житомирській області.

***

Всі новини на цю тему за посиланням>>>

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»