• Посилання скопійовано

Приватним клінікам дозволили робити ПЛР-тести на коронавірус

Для боротьби з коронавірусом в Україні приватним клінікам дозволили проводити ПЛР-тестування

Приватним клінікам дозволили робити ПЛР-тести на коронавірус

«РБК-Україна» розповідає, що для боротьби з коронавірусом в Україні приватним клінікам дозволили проводити ПЛР-тестування. Про це на брифінгу повідомив головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

За його словами, ліцензованим приватним лабораторіям, клінікам та іншим закладам охорони здоров'я дозволили проводити ПЛР-тестування на наявність COVID-19.

«Вони повинні звітувати про кожен випадок коронавірусної хвороби та інформувати про це регіональні установи громадського здоров'я. Це потрібно для того, щоб всі випадки потрапляли в офіційну статистику і було проведено належне епідеміологічне розслідування», – додав Ляшко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МОЗ планує розпочати масове тестування населення на коронавірус.

«Плануємо (масове тестування, – ред.). Але ми повинні оцінювати здібності системи охорони здоров'я, лабораторної мережі та економічний стан країни», – заявив Ляшко.

Також повідомлялося, що в Україні планують щотижня проводити до 80 тисяч тестувань на коронавірус. У той же час поки для цього немає необхідності.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»