• Посилання скопійовано

Як через «Дію» фізособи-«єдинники» можуть подати документи для отримання допомоги?

Для того щоб скористатися послугою онлайн, необхідно знайти її на порталі Дія, перейти за посиланням, зареєструватися та авторизуватися за допомогою Gov ID з використанням електронного підпису

Як через «Дію» фізособи-«єдинники» можуть подати документи для отримання допомоги?

Міністерство та Комітет цифрової трансформації України розповідає, що на порталі Дія з’явилася послуга з надання допомоги на дітей для фізичних осіб-підприємців. Нею можуть скористатися ФОП, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої і другої групи платників єдиного податку. Право на отримання допомоги мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які є батьками чи опікунами дитини віком до 10 років і на законних підставах проживають на території України.

Для того щоб скористатися послугою онлайн, необхідно знайти її на порталі Дія, перейти за посиланням, зареєструватися та авторизуватися за допомогою Gov ID з використанням електронного підпису, технологій BankID чи MobileID. Після авторизації треба заповнити заяву із зазначенням персональних даних заявника, даних про дітей і даних для перерахування коштів, а також додати усі зазначені документи. Серед них – фотокопія свідоцтва про народження дитини, фотокопія довідки з Пенсійного фонду про сплату ЄСВ за 2019 рік та за необхідності сканована копія документа, що засвідчує проживання на території України для іноземців та осіб без громадянства. У випадку, якщо над дитиною встановлено опіку, заявник мусить додати скановану копію рішення районної держадміністрації в Києві та Севастополі, виконавчого органу міської, районної, селищної ради об’єднаної територіальної громади або суду.

 

Грошова допомога призначається на кожну дитину з місяця подання заяви на період карантину та на один місяць після його завершення. Вона дорівнює сумі прожиткового мінімуму: 1779 грн на місяць на дитину віком до шести років та 2218 грн на місяць на дитину віком від 6 до 10 років. 

 

 

Час, що потрібно витрати на подання заяви онлайн, становить 10 хвилин. Заява розглядається органами соціального захисту протягом 3-х робочих днів. Лист із результатом надходить на вказану під час реєстрації електронну адресу. Обов’язковою умовою призначення допомоги є сплата ЄСВ за всі місяці 2019 року у після державної реєстрації ФОП. 

Послуга реалізована у партнерстві з Міністерством соціальної політики України і є безкоштовною.

***

Читайте також: Допомога на дітей для фізосіб-«єдинників» І та ІІ груп: правила надання

Джерело: Міністерство та Комітет цифрової трансформації України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»