• Посилання скопійовано

З 25 травня у Києві запрацювало метро

У Києві з 25 травня відновило роботу метро та почали працювати всі ринки

З 25 травня у Києві запрацювало метро

Із 25 травня у столиці з дотриманням усіх норм та регламентів відновить свою роботу у звичайному режимі київський метрополітен. Запрацюють усі ринки та ярмарки. Відкриються спортивні та дитячі майданчики у парках і скверах, а також біля прибудинкових територій. Про це сьогодні під час онлайн прес-брифінгу заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що наявність засобу індивідуального захисту – маски, залишається обов’язковою вимогою перебування в громадських місцях, зокрема, в громадському транспорті.

«З 1 червня у столиці планують відкрити для загального доступу пляжі та зони відпочинку біля водойм, спортивні та фітнес-комплекси, дитячо-юнацькі спортивні школи (без басейнів), також зняти обмеження відвідування міських кладовищ. Відновлять роботу заклади професійно-технічної та вищої освіти для випускників та абітурієнтів. Відповідне рішення планується прийняти в понеділок, 25 травня, на засіданні Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій», – повідомив Петро Пантелеєв.

Нагадуємо, що продовжується обмеження на в’їзд великогабаритного транспорту на чотирьох в’їздах до Києва в робочі дні: на Житомирському, Бориспільському, Одеському та Гостомельському шосе. Діє воно в ранкові та вечірні години: вранці з 7:00 до 10:00 та ввечері з 17:00 до 20:00.

УВАГА! Постановою №392 передбачене поетапне скасування низки карантинних обмежень у регіонах, де це дозволяє зробити епідемічна ситуація. Більше про це – в окремій новині.

 
Вимоги до використання метро 
У метрополітені мають забезпечити санітарний контроль пасажирів на вході до приміщень станцій. У разі виявлення візуальних ознак гострого респіраторного захворювання – мають проводити температурний скринінг.
Не повинні допускати у метро пасажирів із температурою тіла вище 37,2 або з ознаками інфекційного захворювання.
У підземці також мають забезпечити санітарні відстані не менше ніж 1,5 метри між пасажирами у чергах до кас та терміналів самообслуговування, на платформах та у вестибюлях станцій.
У разі скупчення пасажирів – обмежуватимуть кількість пасажирів на станціях метрополітену (повне або часткове закриття на вхід) із метою дотримання санітарних відстаней.
Про це йдеться в повідомленні КМДА.
 
Позиція головного санлікаря щоод відкриття метро

 25 травня комісія повинна знову зібратися і зафіксувати показник інцидентності, як і всі інші показники. Якщо 25 травня вони будуть відповідати допустимому значенню урядом, то вони зможуть в той же день запустити метрополітен і відкрити дитячі садки", - резюмував головний санлікар України (докладніше у новині від РБК).

***

Читайте також:

Джерело: Київська міська рада

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»