• Посилання скопійовано

Ура! Уряд ще більше послаблює карантинні обмеження (вже з 5 та 15 червня)

З 5 червня особам старшим за 60 років можна буде не дотримуватися самоізоляції. Дозволено роботу закладів громадського харчування та проведення релігійних заходів (не більше 1 особи на 5 м²). Авіасполучення відновлюється з 5 червня — внутрішнє, а з 15 червня — міжнародне

Ура! Уряд ще більше послаблює карантинні обмеження (вже з 5 та 15 червня)

Як повідомив Д. Шмигаль на своїй сторінці у Facebook, сьогодні на засіданні Уряду ухвалено рішення про дозвіл:

  • з 5 червня роботи закладів громадського харчування, зокрема приймання відвідувачів у приміщеннях, за умови дотримання протиепідемічних заходів;
  • з 5 червня особам старше 60 років не дотримуватися зобов’язання щодо самоізоляції;
  • проведення  релігійних заходів на відкритому повітрі за умови контролю релігійною організацією дотримання фізичної дистанції між учасниками не менше ніж 1,5 метри та в приміщенні за умови перебування не більше 1 особи на 5 кв. метрах площі будівлі;
  • проведення акредитації освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, у віддаленому режимі, а також ухвалення рішення про умовну акредитацію освітніх програм без проведення або з частковим проведенням акредитаційної експертизи до 1 вересня 2020 року.

Також, за інформацією МОЗ, передбачається обмеження діяльності закладів оздоровлення та відпочинку дітей. Більше подробиць розкажемо окремо. З текстом постанови КМУ від 03 червня 2020 р. №435 можна ознайомитися тут

Крім того, поновлюється авіаційне сполучення:

  • з 5 червня — внутрішнє;
  • з 15 червня — міжнародне з державами, які відкрили аеропорти для рейсів з України.

Перевезення пасажирів легковими автомобілями дозволятиметься до 5 осіб включно з водієм (без урахування дітей віком до 14 років).

Проте Прем'єр-міністр наголосив, що у разі невідповідності епідемічної ситуації в регіоні показникам для послаблення заходів протягом трьох днів поспіль, регіональна комісія ТЕБ і НС зобов’язана зібратися позачергово та скасувати послаблення деяких карантинних обмежень.

Нагадаємо, до 22 червня в Україні запроваджений адаптивний карантин, який передбачає різний рівень обмежувальних заходів у регіонах, залежно від ситуації всередині області.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»