• Посилання скопійовано

Зняття карантинних обмежень у червні: опубліковано постанову КМУ

4 червня офіційно опублікована та набрала чинності постанова КМУ №435. Нею в червні скасовуються деякі карантинні обмеження. Які саме та коли – читайте далі

Зняття карантинних обмежень у червні: опубліковано постанову КМУ

4 червня офіційно опублікована в "Урядовому кур'єрі" №105 та набрала чинності постанова КМУ від 03.06.2020 р. №435 "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 р. №392".

Нею передбачено послаблення деяких карантинних обмежень у червні 2020 року. Коротко про це ми писали тут. Тепер розглянемо докладніше.

 

Обмеження, які скасовані з 4 червня

З дня набрання чинності Постановою №435 (тобто 4 червня 2020 року) дозволено:

  • перевезення пасажирів легковими автомобілями до 5-ти осіб (включаючи водія, але без урахування осіб віком до 14 років) або більшою кількістю пасажирів за умови, що вони є членами однієї сім’ї;

  • проведення релігійних заходів за умови дотримання фізичної дистанції між учасниками не менше ніж 1,5 м та перебування не більше ніж однієї особи на 5 кв. м площі будівлі, якщо релігійний захід проводиться в приміщенні;

  • на період карантину проведення акредитації освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, у віддаленому (дистанційному) режимі, а також ухвалення рішення про умовну (відкладену) акредитацію освітніх програм без проведення або з частковим проведенням акредитаційної експертизи до 1 вересня 2020 року.

 

Що буде дозволено з 5 червня у разі послаблення карантину за показниками у регіонах?

1. Прийняття та відправлення повітряних суден, що виконують внутрішні пасажирські перевезення авіаційним транспортом.

2. Діяльність закладів харчування (зокрема, приймання відвідувачів у приміщеннях) за умов:

- дотримання протиепідемічних заходів. Зокрема:

  • відстані не менше ніж 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами,
  • розміщення не більше ніж чотирьох клієнтів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років),
  • забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту (захист обличчя, очей, рук),
  • використання відвідувачами, крім часу приймання їжі, респіраторів або захисних масок, у тому числі виготовлених самостійно;

- що суб’єкт господарювання, який провадить таку діяльність, є оператором ринку харчових продуктів відповідно до Закону “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”.

3. Особам, які досягли 60-річного віку, не дотримуватися зобов’язання щодо самоізоляції 

 

Скасування обмежень з 10 червня у разі послаблення карантину за показниками у регіонах

З 10 червня Уряд дозволив діяльність закладів, що надають послуги з розміщення, крім дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

 

Відновлення міжнародного авіасполучення з 15 червня у разі послаблення карантину за показниками у регіонах

У Постанові №392 уточнено, що з 15 червня дозволено прийняття та відправлення повітряних суден, що виконують міжнародні пасажирські перевезення авіаційним транспортом.

 

Зверніть увагу!

У разі невідповідності епідемічної ситуації в регіоні ознакам для послаблення протиепідемічних заходів протягом трьох днів поспіль регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій збиратиметься позачергово та прийматиме рішення про скасування послаблення деяких протиепідемічних заходів виходячи з результатів оцінки поточної епідемічної ситуації в регіоні.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»