• Посилання скопійовано

Послаблення карантину з 10 червня: що запрацює?

У середу, 10 червня, в Україні очікується наступний етап пом'якшення карантинних заборон. Зокрема, почнуть відкривати бази відпочинку

Послаблення карантину з 10 червня: що запрацює?

Карантин в Україні був введений у зв'язку з пандемією коронавірусу. Понад два місяці в країні діяли суворі обмеження. Однак у другій половині травня уряд прийняв рішення ввести адаптивний карантин, який передбачає послаблення деяких обмежень.

«РБК-Україна» нагадує, що у середу, 10 червня, в Україні очікується перехід на наступний етап пом'якшення карантинних заборон. Зокрема, почнуть відкривати бази відпочинку. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу.

«Згідно з нашим планом виходу з карантину наступний етап починається з 10 червня. Цей етап передбачає, у тому числі початок функціонування баз відпочинку. Всі бази відпочинку можуть функціонувати, виходячи з дотримання правил, які встановлюються Міністерством охорони здоров'я», – зазначив глава МОЗ.

З 10 червня в Україні дозволять роботу баз відпочинку і санаторіїв, однак робота дитячих таборів поки залишиться під забороною.

Також уряд дозволить проводити масові культурно-мистецькі заходи, але з обмеженнями. На таких заходах повинні бути враховані певні епідемічні обмеження: не більше однієї людини на 5 квадратних метрів, всі відвідувачі повинні бути в масках, обов'язковий температурний скринінг і дезінфекція, по можливості використовувати контроль квитків безконтактним сканером, на сидячих місцях дистанція в 1,5 метра. Фан-зони поки залишаються під забороною.

Одночасно з цим МОЗ назвали області, які за епідеміологічними показниками не готові до пом'якшення карантину. Це Київ, Тернопільська, Закарпатська, Волинська, Львівська, Житомирська, Чернівецька та Рівненська області.

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»