• Посилання скопійовано

Уряд ввів загальний карантин та локдаун вихідного дня: чого чекати бізнесу та громадянам?

11 листопада на черговому засіданні КМУ прийнято зміни до постанови №641 щодо відміни зон карантину та введення нових обмежень для всієї території країни та карантину вихідного дня. Локдаун вихідного дня почне діяти з 14 листопада протягом трьох тижнів

Уряд ввів загальний карантин та локдаун вихідного дня: чого чекати бізнесу та громадянам?

11 листопада, за ініціативи МОЗ  затверджено зміни до постанови №641, які передбачають посилений карантин вихідного дня.

Наразі немає тексту затвердженої Постанови. Про це повідомимо докладно в окремій новині. Також не відомо, з якої дати починають діяти нові правила карантину. Чекаємо далі.

За інформацією Уряду, Україна відмовилася від адаптивного карантину та перейшла на загальнодержавний карантин з обмеженнями, які діяли у попередньому варіанті карантину на території з помаранчевими рівнями, для усіх територій.

 

Нові обмеження для всієї країни

Буде заборонено проведення масових культурних, у тому числі концертних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших заходів за участі більше ніж 20 осіб. У разі проведення таких заходів із числом учасників до 20 осіб організатор забезпечує дотримання фізичної дистанції не менше ніж півтора метра.

Проведення матчів дозволяється без глядачів та за умови здійснення щоденного контролю стану здоров'я учасників таких спортивних заходів.

Заборонена діяльність кінотеатрів та театрів із наповненістю понад 50% місць.

Не дозволяється і діяльність музеїв, які не можуть забезпечити кількість відвідувачів у залі з розрахунку одна особа на 20 квадратних метрів.

Під забороною і перевезення пасажирів громадським транспортом на міських, приміських, внутрішньообласних, міжобласних маршрутах у кількості більше, ніж кількість місць для сидіння, що передбачена технічною характеристикою транспортного засобу.

При цьому повністю забороняється проведення дискотек, робота нічних клубів та розважальних закладів, діяльність ресторанів, кафе, барів, закусочних. Не дозволена і діяльність закладів громадського харчування із організацією дозвілля.

Заборонена робота після 22 до 7 години суб’єктів господарської діяльності з надання послуг громадського харчування, крім адресної доставки та замовлення на виніс.

 

Карантин вихідного дня

За інформацією РБК, Уряд ввів карантин вихідного терміном на три тижні, починаючи з 14 листопада. 

Карантин вихідного дня буде діяти з 00:00 годин суботи до 00:00 годин понеділка.

У цей період буде заборонено:

  • проведення масових, культурних, релігійних, концертних заходів за участі понад 20 осіб;
  • приймання відвідувачів закладами громадського харчування, але з можливістю торгівлі на виніс;
  • приймання відвідувачів у торговельних центрах, закладах торговельного і побутового обслуговування населення, крім магазинів, 60% площі яких призначено для торгівлі продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними препаратами, кормами.

Також уряд пропонує обмежити діяльність спортивних залів, фітнес-центрів та басейнів та встановити пріоритетний час з 10:00 до 11:00 для обслуговування осіб похилого віку та інвалідів у центрах надання адмінпослуг, адже вони знаходяться у зоні ризику.

Водночас свою діяльність продовжать заклади, які надають фінансові послуги, послуги інкасації, послуги поштового зв'язку, а також медичні послуги.

***

Читайте також:

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»