• Посилання скопійовано

З 8 по 24 січня буде діяти повний локдаун, а карантин – до кінця зими

9 грудня на черговому засіданні КМУ було прийнято постанову щодо запровадження локдауну на всій території України з 8 по 24 січня включно. Карантин буде діяти до 28 лютого 2021 року

З 8 по 24 січня буде діяти повний локдаун, а карантин – до кінця зими

9 грудня Кабінет Міністрів України ухвалив постанову «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19». Наразі немає тексту затвердженої постанови. Про це повідомимо в окремій новині. 

Посилені протиепідемічні заходи будуть запроваджені на території України з 8 до 24 січня 2021 року. За словами Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, це рішення Уряд ухвалив за результатами обговорень з представниками бізнесу, місцевою владою та епідеміологами.

«Посилені заходи робляться для того, аби не допустити розгортання нової потужної хвилі захворюваності, яка може наступити, зокрема, і після новорічних свят. Тобто, посилені карантинні обмеження будуть вводитися для того, аби розірвати ланцюг захворюваності, який може сформуватися протягом свят», — зазначив Прем’єр-міністр.

За інформацією Шмигаля у профілі Телеграм«зимові канікули заради безпеки» передбачають заборону роботи:

  • кафе, ресторанів, барів (крім доставки та замовлень на винос);
  • кінотеатрів, театрів;
  • фітнес-клубів, спортивних залів, басейнів;
  • торговельно-розважальних центрів (дозволятиметься торгівля продуктами харчування, ліками, ветпрепаратами, товарами особистої гігієни та побутовою хімією);
  • торгівлі непродовольчими товарами;
  • будь-яких розважальних, спортивних чи культурних масових заходів.

Крім того, будуть відправлені на канікули всі заклади освіти, крім дитячих садочків.

Водночас під час дії додаткових карантинних обмежень у січні 2021 року робота громадського транспорту в Україні не зупинятиметься. Про це повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

«Автотранспорт, у тому числі маршрутні таксі, тролейбуси, трамваї та залізниця перевозитимуть пасажирів у кількості місць для сидіння. Це стосується міського, приміського, міжміського, внутрішньообласного та міжобласного сполучення. Внутрішні авіаперевезення здійснюватимуться без обмежень. А під час авіаподорожей за кордон перевіряйте умови в'їзду/виїзду, встановлені для українських громадян країною, куди прямує пасажир», - написав Міністр.

Разом з цим, метрополітен і пошта також працюватимуть у звичайному режимі, як і раніше. Метро перевозитиме пасажирів без обмежень щодо кількості місць для сидіння.

Також працюватимуть продуктові магазини, аптеки, банки, поштові оператори, готелі.  

 

Карантин в Україні буде діяти до 28 лютого 2021 року  

За інформацією РБК, цією ж постановою Кабмін продовжив дію карантину в Україні, який був введений через пандемію коронавірусу, до кінця зими. Карантин буде діяти до 28 лютого 2021 року. Про це йшлося на засіданні Уряду.

Постанову з переліком обмежень на період карантину буде доопрацьовано протягом одного дня.

***

Читайте також:

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»