• Посилання скопійовано

Кабінет пацієнта та електронні довідки: нові сервіси від МОЗ та Мінцифри

МОЗ спільно з Мінцифрою готують запуск ще низки функцій на порталі електронних послуг «Дія»

Кабінет пацієнта та електронні довідки: нові сервіси від МОЗ та Мінцифри

МОЗ спільно з Національною службою здоров’я України, ДП “Електронне здоров’я”, ДУ “Центр громадського здоров’я МОЗ України” визначило проєкти цифрової трансформації у сфері охорони здоров’я до 2023 року.

У рамках ініціативи Міністерство цифрової трансформації України було створено Публічний каталог проєктів цифрової трансформації до 2023 року. До Публічного каталогу увійшло 94 проєкти, які у відкритому доступі міститимуть статуси та доступи до інформації про проєкти, а також дедлайни та відповідальних виконавців за реалізацію процесів. Проєкти, що визанчені Урядом на найближчі 3 роки, допоможуть Україні увійти до ТОП-20 цифрових держав світу.

Серед найбільш пріоритетних напрямів до 2023 року МОЗ визначено:

  • розвиток медичних послуг та управління медичною інформацією (ЕСОЗ);
  • забезпечення якості та безпеки лікарських засобів, медичних виробів (е-ліки);
  • промоції здорового способу життя, захисту населення від інфекційних хвороб та протидії соціально небезпечним захворюванням (е-громадське здоров’я).

Кожен із напрямів містить свої підпроєкти, зокрема:

  • підпроєкти ЕСОЗ: електронний кабінет пацієнта, електронний стаціонар, електронний план лікування, електронні медичні обстеження, модуль чутливих даних, електронні медичні висновки (про тимчасову непрацездатність, для отримання водійського посвідчення, про стан функціональності людини, про смерть);
  • підпроєкти е-ліки: електронна система управління запасами лікарських засобів та медичних виробів "eStock", модернізація Державного реєстру лікарських засобів, створення Державного реєстру медичних виробів, електронний рецепт на інсуліни, наркотичні засоби та усі рецептурні препарати;
  • підпроєкти е-громадське здоров’я: електронна інтегрована інформаційна система спостереження за інфекційними захворюваннями (ЕЛІССЗ), медична інформаційна система "Моніторинг соціально значущих захворювань", Інформаційний фонд в сфері громадського здоров'я.

Джерело: Міністерство охорони здоров'я України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»