• Посилання скопійовано

З 19 березня Київ в червоній зоні, а у помаранчевій – 12 областей

Станом на 19 березня у «червоній» зоні карантину опинилися п'ять регіонів – Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська та Чернівецька області. «Помаранчевими» є 12 областей

З 19 березня Київ в червоній зоні, а у помаранчевій – 12 областей

Згідно з даними МОЗ, станом на 19 березня:

  • у "червоній" зоні – Київ (про це також читайте тут), Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська та Чернівецька області;
  • у "помаранчевій" зоні 12 областей: Вінницька, Донецька, Київська, Кіровоградська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Тернопільська, Херсонська, Хмельницька та Черкаська;
  • у "жовтій зоні" – Волинська, Дніпропетровська, Запорізька, Луганська, Полтавська, Рівненська, Харківська та Чернігівська області.

Нагадаємо, що ситуація з коронавірусом в Україні значно погіршилася. У зв'язку з цим міста вводять посилені карантинні обмеження, серед них – Київ (про це тут), Полтава, Львів (більше про обмеження тут), а також інші регіони. Докладніше у новині.

За словами Шмигаля, посилення карантину на всій території України можливе, якщо більшість областей опиниться у «червоній» зоні.

Водночас ФОПи з різних міст піднялись на протест через введення жорсткого карантину.

 

Як змінювалися карантинні зони протягом тижня 15-19 березня?

Станом на 15 березня в "червоній" зоні карантину було чотири області - Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська та Чернівецька.

"Помаранчева" зона складалася з 11 регіонів - Києва, Вінницької, Донецької, Київської, Львівської, Миколаївської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької, Черкаської та Чернігівської областей.

Інші області в жовтій зоні: Волинська, Дніпропетровська, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Харківська та Херсонська області.

При цьому в 10 регіонах була перевищена норма в 60 госпіталізацій пацієнтів з COVID-19 на 100 тисяч населення: у Києві (77,2), Вінницькій (122,7), Житомирській (96), Закарпатській (86,9), Івано-Франківській (123,4), Миколаївській (90,3), Тернопільській (60,6), Хмельницькій (73,4) та Чернівецькій (89,4) областях.

 

Станом на 16 березня, за даними МОЗ, "помаранчеву зону" залишила Чернігівська область, в якій рівень госпіталізації пацієнтів з COVID повернувся до показників норми.

 

Станом на 17 березня, за даними МОЗ,  у помаранчевій зоні - Київ та 16 областей: Вінницька, Волинська, Донецька, Запорізька, Київська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Тернопільська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська та Чернігівська області.

У "червоній зоні" залишалися Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська та Чернівецька області. Решта ж перебували у "жовтій зоні".

Про це свідчили дані на сайті Міністерства охорони здоров'я.

 

Станом на 18 березня "помаранчева зона" епідемічної небезпеки в Україні скоротилася до 11 областей і міста Києва. У "помаранчевій зоні" опинилися Київ, Вінницька, Донецька, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Тернопільська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська області.У "червоній зоні" перебувають Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська та Чернівецька області. Усі інші регіони перебувають у "жовтій зоні".

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»