• Посилання скопійовано

МОЗ знову розширило «червону» зону карантину (оновлено)

Станом на 26 березня у червоній зоні перебувають Київ, Житомирська, Івано-Франківська, Закарпатська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Черкаська, Чернівецька області

МОЗ знову розширило «червону» зону карантину (оновлено)

Дані МОЗ станом на 25-26 березня

За даними МОЗ, у червоній зоні перебувають Київ, Житомирська, Івано-Франківська, Закарпатська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Черкаська, Чернівецька області.

У помаранчевій - 13 регіонів: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька, Чернігівська області.

 

З 25 березня у Львівській області  діють обмеження "червоної" зони

Олег Немчінов, Міністр Кабінету міністрів України, у Telegram-каналі повідомляє, що 23 березня відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За результатами Державна комісія вирішила встановити:

з 00 години 00 хвилин 25 березня 2021 р. “червоний” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Львівської області та застосувати на території Львівської області обмежувальні протиепідемічні заходи передбачені для “червоний” рівня епідемічної небезпеки.

 

З 24 березня "червона" зона у Київській та Сумській областях

Карантин "червоної зони" з 24 березня вводиться у Київській та Сумській областях. Таке рішення прийняли 22 березня на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Про це у Telegram повідомив міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

За результатами засідання з 00:00 24 березня запроваджується "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Київської та Сумської областей. Також на території регіонів діятимуть карантинні заходи, передбачені для цього рівня.

 

Інформація на 24 березня

За станом на 24 березня в "червоній" зоні знаходяться Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Одеська, Сумська та Чернівецька області.

"Помаранчевими" залишаються Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Миколаївська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька, Черкаська і Чернігівська області.

Єдиним регіоном у "жовтій" зоні є Херсонська область.



Дані МОЗ станом на 22 березня

Міністерство охорони здоров'я України розширило "червону" зону карантину. В неї внесли Сумську область.

Про це свідчать дані МОЗРозповідає РБК-Україна.

Так, Сумська область потрапила в "червону" зону через те, що в регіоні більше ніж три дні перевищені два показники з коронавірусу - кількість виявлених випадків інфікування (24,7% при нормі не більше 20%) і рівень госпіталізацій (67,4 при нормі 60).

Станом на 22 березня в Україні вже вісім регіонів знаходяться в "червоній" зоні карантину - Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Одеська, Сумська та Чернівецька області.

"Помаранчевими" залишаються Вінницька, Дніпропетровська, Донецька, Луганська, Львівська, Миколаївська, Полтавська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська і Чернігівська області.

Інші регіони знаходяться в жовтій зоні.

Відзначимо, в "червоній" зоні карантину діють найбільш жорсткі обмеження. У цій зоні заборонено:
  • прийом відвідувачів закладами громадського харчування та культури;
  • проведення масових, спортивних та інших заходів;
  • прийом відвідувачів в спортзалах, фітнес-клубах, басейнах;
  • діяльність непродовольчих ринків;
  • відвідування навчальних закладів, крім дошкільних закладів та молодших класів;
  • здійснення регулярних і нерегулярних транспортних перевезень (у тому числі перестають робити зупинки поїзда)

Рішення про введення карантинних обмежень "червоної" зони приймає державна комісія ТЕБ та НС протягом 48 годин після потрапляння туди регіону. Жорсткі обмеження набирають чинності через два дні після оприлюднення рішення комісії. 

Нагадаємо, вчора МОЗ вніс в "червону" зону Київську область.

Також повідомлялося, що Миколаїв вирішив ввести в місті жорсткий карантин з 24 березня попри "помаранчеву" зону.

Зазначимо, також з суботи жорсткий карантин діє на території Києва. Він триватиме три тижні.

 

Від редакції: Нагадаємо, що МОЗ може почати розглядати введення загальнонаціонального локдауну, якщо понад 13 регіонів потраплять в «червону» зону карантину. Про це ми писали тут.

***

Читайте також:

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»