• Посилання скопійовано

Уряд обіцяє виплатити допомогу ФОПам через локдаун: яким буде її розмір?

Шмигаль дав доручення Мінекономіки, Мінфіну та місцевій владі розробити план щодо надання допомоги підприємцям через локдаун

Уряд обіцяє виплатити допомогу ФОПам через локдаун: яким буде її розмір?

Шмигаль у своєму Телеграм-каналі повідомив, що Держава підтримає людей у період жорсткого карантину в регіонах. За дорученням Президента Володимира Зеленського вони обговорили сьогодні з міністрами механізми виплат компенсації підприємцям.

"Доручив Мінекономіки спільно з Мінфіном, Мінсоцполітики, Мінрегіоном, із залученням органів місцевого самоврядування розробити алгоритм відшкодування втрат людям, які були змушені припинити свою діяльність через запровадження червоного рівня епідемічної небезпеки в їхньому населеному пункті", - зазначив Прем'єр.

 

Деталі від Президента

На сайті Президента розміщено текст звернення щодо посилення карантину в окремих регіонах.

В ньому Президент наголосив, що він чекає від місцевої влади відповідних пропозицій, щоб уже наступного тижня розглянути та затвердити їх на Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України. Додатково до запропонованих за рахунок місцевих бюджетів розмірів допомоги громадянам та бізнесу, які постраждали через локдаун, центральна влада додасть сто відсотків, збільшивши таким чином суми підтримки людей та бізнесу вдвічі.

Для того щоб надання допомоги було максимально прозорим, а головне – швидким, воно має відбуватися завдяки порталу й додатку «Дія», які уже успішно показали себе на національному рівні в січні цього року.

Окрім того, ВРУ має в максимально короткі терміни ухвалити всі зміни, що стануть необхідними для втілення пропозицій місцевих влад та уряду.

 

Розрахунок допомоги від Милованова

Сума виплати підприємцям буде залежати від рівня середньої зарплати в конкретних містах і може відрізнятися залежно від регіону. Про це пише Ліга.Новини.

"Там не 8 тисяч, а середня зарплата. Повинно бути в межах середньої зарплати в регіоні, тому що допомога повинна бути адаптована до середньої зарплати, рівня цін міст. Хтось може навіть отримати більше, ніж у Києві, таке теж можливо", – заявив Милованов.

За його словами, програма підтримки бізнесу буде працювати за наступним алгоритмом: місцева влада області "червоної" зони повинна розробити пакет підтримки і показати його центральній владі. Після цього центральна влада додасть до тих коштів, які готова надати місцева влада, ще 100%.

***

Читайте також:

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»