• Посилання скопійовано

Місцева влада встановлюватиме правила роботи транспорту в «червоній» зоні

За рішенням Уряду, відтепер регіональні комісії з ТЕБ та НС будуть приймати рішення про заборону регулярних і нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним і залізничним транспортом

Місцева влада встановлюватиме правила роботи транспорту в «червоній» зоні

РБК-Україна інформує, що Кабінет міністрів змінив порядок роботи транспорту в регіонах з "червоним" рівень епідеміологічної небезпеки. Тепер обмеження щодо роботи громадського транспорту будуть встановлювати місцеві влади.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Згідно з рішенням Кабміну, тепер регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) будуть приймати рішення про заборону регулярних і нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним і залізничним транспортом.

Виняток становлять:

  • транзитні перевезення;
  • перевезення легковими автомобілями, де кількість пасажирів, включаючи водія, не більше 5-ти осіб без урахування дітей у віці до 14 років;
  • перевезення службовим/орендованим автотранспортом підприємств, установ у межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, про які проінформовані не менше чим за 2 дні органи Нацполіції;
  • перевезення пасажирів автотранспортом міжнародного сполучення при наявності підтвердженого негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19, проведеного не більше ніж за 48 годин.

Також окремим рішенням державної комісії ТЕБ і НС буде вводитися заборона на посадку пасажирів на автомобільний або залізничний транспорт міжобласного сполучення, крім спеціальних залізничних рейсів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство інфраструктури і Моз доручили переглянути обмеження по роботі громадського транспорту у "червоній зоні".

Також РБК-Україна писало, що сьогодні в Києві повинні прийняти остаточне рішення про роботу громадського транспорту в Києві, в тому числі щодо роботи метро. До цього в КМДА повідомляли, що громадський транспорт буде працювати, але з урахуванням карантинних правил і обмежень.

 

Від редакції: "Укрзалізниця" автоматично не заборонятиме висадку та посадку пасажирів у Києві, який потрапив до "червоної зони". Рішення ухвалить комісія до кінця дня 22 березня.

Про це повідомляє прес-служба УЗ.

***

Читайте також:

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»