• Посилання скопійовано

Кабмін посилив умови в'їзду в Україну

Відтепер при в'їзді в Україну потрібен обов'язковий ПЛР-тест на COVID

Кабмін посилив умови в'їзду в Україну

Кабінет міністрів посилив правила в'їзду в Україну. Тепер обов'язковим буде наявність ПЛР-тесту на коронавірус.

Про це на брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Розповідає РБК-Україна.

Відповідне рішення було прийнято вчора, під час позачергового засідання уряду. За словами Степанова, дана постанова набрала чинності вчора. Воно застосовується до громадян України, що в'їжджають в країну з-за кордону.

"Були внесені зміни, що стосуються перетину кордону. Нами вводиться... незважаючи на те, з якої країни прибув громадянин, всі повинні будуть надати довідку про проведення тестування методом ПЛР не пізніше 48 годин. З негативним результатом цього результату", - повідомив Степанов.

У разі відсутності ПЛР-тесту або позитивного результату - громадяни зобов'язані пройти самоізоляцію або карантин.

Міністр додав, що такі обмеження діють у всіх країнах Європи. Україна не є винятком.

Раніше Степанов повідомляв, що в Україні планують зробити обов'язковою умовою при в'їзді в країну наявність від'ємного ПЛР-тесту.

Відзначимо, до цього при в'їзді в країну проходження самоізоляції, яку можна достроково завершити здавши негативний ПЛР-тест на COVID, було обов'язковим для країн "червоної" зони.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»