• Посилання скопійовано

Як виплачуватимуть допомогу бізнесу з червоної зони: деталі від Офісу Президента

В Офісі Президента запропонували виплатити малому та середньому бізнесу по 8 тисяч гривень, як компенсацію за «червону» зону

Як виплачуватимуть допомогу бізнесу з червоної зони: деталі від Офісу Президента

Андрій Єрмак провів засідання президії Конгресу місцевих та регіональних влад, на якому обговорювалася допомога бізнесу й людям під час посилення карантинних заходів. 

Заступник керівника Офісу Президента, виконавчий секретар президії Конгресу Кирило Тимошенко наголосив на необхідності розробки спільних заходів органів державної влади та місцевого самоврядування для підтримки бізнесу в умовах карантину, адже вже декілька областей України перебувають у «червоній» зоні, і невдовзі людям буде потрібна допомога.

За словами Юлії Свириденко, для підтримки малого й мікробізнесу та найманих працівників підприємств, діяльність яких буде призупинена через посилення карантину, можна використати механізм, що вже продемонстрував свою ефективність у грудні 2020 року.

«Буде можливість подати заявку на порталі державних послуг «Дія» і гарантовано отримати з державного бюджету виплату в розмірі 8 тисяч гривень», – повідомила вона.

Крім того, місцева влада матиме змогу додати до суми державної допомоги кошти з місцевого бюджету, збільшивши таким чином загальну суму матеріальної допомоги на одну людину.

Представники місцевої влади загалом підтримали ініціативу щодо компенсацій підприємцям, водночас зауважили, що ОТГ мають різні можливості та вже сформовані бюджети.

«Думаю, що наші мери підтримають цю ініціативу. Вона хороша, бо ми будемо виплачувати людям, які в «червоній» зоні втрачають можливість заробітків», – зауважив голова Тернопільської ОДА Володимир Труш.

 

Що вирішила місцева влада

Київська область. Голова Київської області в своєму профілі в ФБ наголосив, що місцева влада матиме змогу додати до суми державної допомоги кошти, збільшивши таким чином загальну суму матеріальної допомоги на одну людину. Це дозволить  збільшити виплати підприємцям за рахунок місцевих бюджетів громад до середньої зарплати в області. На Київщині вона в січні 2021 року склала 12 645 грн.

Харківська область.  Після засідання по відеозв'язку Президії Конгресу місцевої та регіональної влади повідомив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.

За його словами, компенсацію отримають підприємці, діяльність яких обмежать, якщо Харків опиниться у «червоній» зоні. Держава виплатить їм по 8 тис. грн, решту коштів - місто.

«Підприємці не повинні страждати. Ми візьмемо середню заробітну плату по області, віднімемо 8 тис. грн і компенсуємо різницю», - пояснив секретар міської ради.

***

Читайте також: Уряд обіцяє виплатити допомогу ФОПам через локдаун: яким буде її розмір?

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Офіційне інтернет-представництво Президента України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»