• Посилання скопійовано

Карантинна допомога ФОПам та працівникам: коли можна подавати заяви

За словами Шмигаля, ФОПи та працівники зможуть подавати заяви на отримання компенсації за карантин по 8 тисяч гривень на початку квітня. Порядок буде розроблено протягом тижня

Карантинна допомога ФОПам та працівникам: коли можна подавати заяви

«РБК-Україна» розповідає, що фізичні особи – підприємці та наймані працівники зможуть подавати заявки на отримання компенсації за карантин по 8 тисяч гривень на початку квітня. Порядок буде розроблено протягом тижня.

Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав під час засідання уряду 31 березня, яке транслювалося на Youtube.

Як нагадав прем'єр, Верховна рада 30 березня схвалила закон, який передбачає виплати тим, хто потрапив під обмеження у «червоній» зоні.

Прем'єр дав доручення Мінекономіки протягом тижня розробити всі необхідні документи, щоб вже на початку квітня люди могли подавати заявки через «Дію» і почалися відповідні виплати.

Також Шмигаль доручив Міністерству розвитку громад і територій координувати з місцевою владою, «яку ми закликаємо також проводити доплати бізнесу в межах свого регіону і межі можливостей».

 

Позиція Мінцифри

Виплати ФОПам (фізичним особам-підприємцям) за 8 000 гривень почнуться через кілька тижнів. У додатку «Дія» треба трохи допрацювати технологічний процес.

Про це в ефірі «Україна 24» заявив віце-прем'єр, міністр цифровий трансформації Михайло Федоров.

«У законі прописано, що є 10 днів для того, щоб Кабінет міністрів розробив алгоритм виплат і запустив процеси. Тому я думаю, що через кілька тижнів процес запуститься. Ми технічно готові до цього, нам потрібно доопрацювати технологічний процес, але це займе трохи часу», – зазначив Федоров.

За його словами, команда «Дія» готова і чекає тільки рішення уряду.

***

Читайте також: Весняні 8000 грн карантинної допомоги для бізнесу: прийнято закон!

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»