• Посилання скопійовано

Незабаром введуть єдиний квиток для муніципального транспорту

Міністерство інфраструктури презентувало єдиний електронний квиток для усіх видів муніципального транспорту українських міст

Незабаром введуть єдиний квиток для муніципального транспорту

За ініціативи заступника Міністра інфраструктури Дмитра Живицького відбулась онлайн-презентація електронного квитка єдиного муніципального транспортного процесингу для українських міст.

Участь у заході також взяли генеральний директор ДП «Галузевий центр цифровізації та кібербезпеки» Володимир Набоков, голова Асоціації малих міст України Павло Козирєв, представники ДП «ГЦЦК», АММУ та ще понад 120 учасників з усієї України.

«Ми налагоджуємо тісну комунікацію та співпрацю з керівниками громад для забезпечення надання якісних послуг з перевезення пасажирів. І маємо вже низку напрацювань з даного питання. Мінінфраструктури хоче запровадити єдиний муніципальний процесинг шляхом створення єдиного електронного проїзного квитка, яким можна буде зручно розраховуватися у тролейбусі, трамваї, автобусі чи на іншому громадському транспорті», – наголосив Дмитро Живицький під час зустрічі.

За його словами, наступним етапом стане впровадження таких систем на рівні областей.

«Сьогодні Мінінфраструктури є надійним партнером для органів місцевого самоврядування і ми завжди відкриті до співпраці. У результаті впровадження такого проєкту виграють усі. У першу чергу, пасажири, які матимуть можливість комфортно, у зручний спосіб сплачувати за поїзд у громадському транспорті та здійснювати пересадки з одного виду транспорту на інший за одним квитком. Керівники громад продемонструють свою сучасність і турботу про мешканців, буде знято питання кількості перевезених пасажирів, пільговиків. Чесні та відповідальні комунальні та приватні перевізники матимуть обґрунтування тарифів, зменшать витрати на персонал. Все це відкриває можливості для інвестицій у галузь і робить користування громадським транспортом привабливим та зручним для людей», – підкреслив заступник Міністра.

У свою чергу, генеральний директор ДП «ГЦЦК» Володимир Набоков розповів про переваги єдиного е-квитка на транспорті, облаштування громадського транспорту валідаторами для оплати проїзду та контролю за оплатою, а також про перехід в найближчому майбутньому до безготівкової оплати. «Ми перейняли позитивний досвід інших країн світу та активно впроваджуємо його в Україні. Тому спільно з Мінінфраструктури пропонуємо технологічну та організаційну підтримку для впровадження електронного квитка в територіальних громадах та містах України», – сказав Володимир Набоков.

За його словами, це дасть українським містам:

  • зростання туристичної привабливості та комфорту;
  • підвищення ефективності громадського транспорту та оптимізації руху;
  • зростання комфорту міської інфраструктури та якості послуг громадського транспорту;
  • повну прозорість для перевізників.

«Першим містом, яке підключиться до системи, буде Маріуполь. Вже у квітні цього року відбудеться урочистий запуск після 8-ми місяців тестування», – підсумував він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Gunsel приєднався до сервісу SmartTicket.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство інфраструктури

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»