• Посилання скопійовано

Кабмін схвалив підвищення допомоги при народженні дитини

Допомогу запропонували підняти до 50 тисяч гривень – одноразово чверть суми, а потім залишок протягом трьох років

Кабмін схвалив підвищення допомоги при народженні дитини

 26 травня Кабмін схвалив проект закону про підвищення суми виплати після народження дитини. Законопроект передбачає підвищення виплат з бюджету після народження дитини з 1 січня 2022 року до 50 тисяч гривень. Виплата допомоги буде проводитися одноразово в розмірі 25% загального розміру, решта суми буде виплачуватися протягом наступних 36 місяців рівними частинами у порядку, встановленому Кабміном.

Крім того, з 1 березня 2023 року і далі щорічно з 1 січня передбачається збільшення розміру виплат у разі народження дитини на прогнозний показник зростання індексу споживчих цін (грудень порівняно з груднем попереднього року).

«Також збільшиться розмір допомоги після усиновлення дитини, оскільки допомога у разі усиновлення дитини надається у розмірі, встановленому для виплати допомоги після народження дитини», – сказано в пояснювальній записці.

Зауважимо, що наразі розмір допомоги становить 41 280 гривень, з яких 10 320 гривень виплачуються відразу, а решта – протягом наступних 36 місяців.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»